Tweede ronde nekt Nederlanders in Dublin

Tweede ronde nekt Nederlanders in Dublin

0 38

Nederland ging goed van start in de FEI Nations Cup in Dublin. Na de eerste ronde konden de Nederlanders slechts nul strafpunten noteren en stond daarmee samen met Groot Brittannië op een gedeelde eerste plaats. De tweede ronde gooide echter roet in het eten en bracht Nederland met 20 strafpunten naar een zesde plaats. De eerste plaats was voor de Verenigde Staten, die in totaal vier strafpunten mochten noteren en alweer de derde Nations Cup overwinning in nog geen week tijd op naam schreven. Groot Brittannië belandde op een tweede plaats met 8 strafpunten en Ukraine mocht 16 strafpunten noteren en werd derde.

Het oranje kwartet bestaande uit Vincent Voorn (Quinlan), Leopold van Asten (VDL Groep Zidane), Johnny Pals (Vignet) en Wout-Jan van der Schans (Capetown) reden in Dublin niet mee voor de punten. Achteraf gezien een goede keuze voor deze Nations Cup waarbij de regen met bakken uit de lucht komt vallen.

Duitsland, Engeland, Ierland, Oekraïne en Zweden sprongen tijdens deze wedstrijd om de punten. Nederland en Frankrijk gingen voor aanvang ex aequo aan de leiding. Omdat beide landen in deze wedstrijd niet in aanmerking kwamen voor punten, winnen zij gezamelijk de kwalificatiereeks voor de Europa I divisie.

Klik hier voor uitslagen.

Reacties