Twee miljoen voor een Grote Prijs?

Twee miljoen voor een Grote Prijs?

0 20

De laatste jaren steken concoursorganisaties elkaar de loef af met het te verdienen prijzengeld in Grote Prijzen. Afgelopen weekend deed Aken een flinke duit in het zakje met één miljoen euro in de pot en 330.000 euro voor de winnaar. Dit betekende een verdrievoudiging van het prijzengeld van 2012 en een evenaring van het heersende recordbedrag van de Athina Onassis Horse Show in Rio de Janeiro.

Spruce Meadows

De upgrade van Aken komt vooral doordat het concours is toegetreden tot de Rolex Grand Slam, een serie van drie wedstrijden, die begin september een vervolg krijgt tijdens de Masters van Spruce Meadows, Calgary. Juist van dit concours gonst het nu rondt dat er een flinke opwaardering van het prijzengeld aan zit te komen. Dit jaar is er net als de voorgaande jaren één miljoen Canadese dollar te verdelen, in 2014 zou dit verdubbeld gaan worden naar twee miljoen, ongeveer 1,5 miljoen euro wat een half miljoen euro voor de winnaar zou beteken. Ian Allison, senior vice-president van Spruce Meadows, wilde tegenover Hoefslag het nieuws niet bevestigen, al ontkende hij het ook niet: ‘Spruce Meadows zal pas in navolging van de Masters met nieuws naar buiten komen over een toename van prijzengeld in de Grote Prijs vanaf 2014.’

Eén miljoen voor de winnaar

Mocht het daadwerkelijk om een dergelijke opwaardering gaan, zal ook dit recordbedrag mogelijk niet lang standhouden. De genoemde Athína Onassis Horse Show heeft de ambitie om in 2015, een jaar voor de Spelen op dezelfde locatie, één miljoen euro aan de winnaar uit te keren, wat volgens de huidige doorrekening een prijzenpot van drie miljoen euro betekent.

Bron: Hoefslag

 

 

Reacties