Twan Willems’ 40 jarig-jubileum: ‘Het begon bij vader en moeder Hendrix’

Twan Willems’ 40 jarig-jubileum: ‘Het begon bij vader en moeder Hendrix’

0 2665
Twan Willems bij Stal Hendrix

Op hun Facebookpagina  maakte stal Hendrix bekend dat hun steun en toeverlaat Twan Willems vandaag 40 jaar bij hen in dienst is! In de paardenbranche komt een dergelijk jubileum niet zo vaak voor.

Brommer

De zeer bescheiden 63 jarige Willems vertelt: ‘Het is begonnen bij ‘vader en moeder’ Hendrix. Ik werd gevraagd bij hen te komen werken en ik ben er nooit meer weggegaan. Ik reed voornamelijk de jonge paarden en maakte hengsten klaar voor de keuringen. Het bedrijf is in die 40 jaar enorm gegroeid. Er waren zo’n vijftien paarden en ook wat koeien. Een manege was er niet. We gingen buiten rijden in het bos en met heel slecht weer konden we terecht bij een kleine manege in Kessel.’ Willems weet het nog goed: Paul Hendrix zat op school maar ging al met zijn brommer voor de handel op pad. Emile reed destijds een beetje internationaal voor een andere stal uit Vught.

Willems vervolgt: ‘Van huis uit was ik bekend met het paardengebeuren, al mijn broers reden ook. Ik heb zelf nog een jaartje een hengstenhouderij gehad maar toen vader Hendrix mij vroeg om bij hem in dienst te komen, ben ik daarmee gestopt.’

Ton Hendrix

Ton Hendrix, beter bekend als ‘opa Hendrix’, legde de basis in 1947. De passie voor paarden sloeg over op zijn zonen Paul en Emile Hendrix, die Stal Hendrix vervolgens wereldwijd op de kaart wisten te zetten. Er werd een kleine manege gebouwd en later nog een tweede grote. In 2005 groeide het bedrijf langzaamaan uit zijn jasje en werd een nieuw complex gebouwd in Kessel, slechts drie minuten van de thuisbasis in Baarlo. Emile runt Baarlo, Paul runt Kessel. Sinds eind 2012 beschikt de locatie van Stal Hendrix in Kessel over een eigen hengstenstal. Wereldwijd staan ze bekend als een internationaal gerenommeerde spring- en handelsstal. Willems is sinds een jaar of vier hoofdzakelijk in Kessel werkzaam.

twan2Twan Willems met de in 2015 gekeurde KWPN-hengst George.

Pensioen

Vervelen doet Willems zich zeker niet, er zijn momenteel ruim 100 jaarlingen, 25 fokmerries en dan nog heel wat jonge paarden in de leeftijd tot circa drie jaar. Willems is getrouwd en zijn zoon van 28 en dochter van 25 rijden beide hobbymatig paard. ‘Ik houd me met het rijden niet meer zoveel bezig, het is druk genoeg met de opfok en de veulens. Tot mijn pensioen wil ik het hier zeker volhouden, maar ietsje minder zal er toch wel van gaan komen. Niet zozeer vanwege mijn leeftijd maar gelukkig ben ik nu in goede gezondheid en wil ik ook nog een beetje daarvan gaan profiteren’, voegt hij toe.

Uniek

Willems is zich er wel degelijk van bewust dat het uniek is voor de paardenbranche dat hij al zolang op dezelfde locatie werkt. ‘In dit wereldje komt dat niet zo vaak voor. Maar als je hobby je werk is geworden dan gaat dat vanzelf’, zo is hij van mening. Op deze feestelijke dag gaat het werk voor Willems, die de familie Hendrix als familie beschouwt, gewoon door. ‘Zonder een dergelijke goede band zou je het ook geen 40 jaar volhouden’, aldus de jubilaris.

Bron: Facebook / Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Foto: Stal Hendrix

Vergelijkbare artikelen

Reacties