Tripple X III verkocht

Tripple X III verkocht

0 45
Ben Maher en Tripple X

Tripple X III, het paard waarmee Ben Maher (Engeland) Olympisch teamgoud wist te winnen tijdens de Olympische Spelen van 2012, is verkocht. De zoon van Namelus R maakte deel uit van een legaal dispuut tussen Maher en de eigenaren van het paard, sponsoren Emma en Mike Philips. Afgelopen week werd de twaalfjarige hengst vlak na een hoorzitting verkocht. Tijdens de rechtszaak kwamen beide partijen uiteindelijk toch overeen.

Hoewel Maher en de familie Phillips verder niet willen ingaan op de verkoop, laat groom Daley Fisher via facebook weten: ‘Het is een trieste dag vandaag omdat ik afscheid heb moeten nemen van Tripple X. We hebben samen vele Grote Prijzen en natuurlijk Olympisch goud gewonnen. Ik wens je veel geluk bij je nieuwe eigenaar.’
Via Twitter laat Maher weten dat de hengst verkocht is aan de Torrey Pines Stables. Achter deze naam schuilt niemand minder dan oud Olympisch kampioen Eric Lamaze.

De Britse nummer twee van de wereldranglijst heeft sinds eind 2012 een sponsor gevonden in de Amerikaanse Jane Foster Clark, eigenaresse van Cella en Urico.

Hoefslag/Horseandhound

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties