Treffen: Gerco Schröder en Glock’s Zaranza vierde in Grote Prijs

Treffen: Gerco Schröder en Glock’s Zaranza vierde in Grote Prijs

0 138

De driesterren Grote Prijs van Treffen kende vanmiddag een Duitse winnares, terwijl Gerco Schröder met een vierde plaats mocht opstellen als beste Nederlander op het terrein van sponsor Glock.

Eva Bitter Perigueux
Eva Bitter en Perigueux

Eva Bitter stuurde haar veertienjarige hengst Perigueux, een nakomeling van Perpignon uit een Stakkato-moeder door een ijzersterke en snelle ronde in de zeven deelnemers tellende barrage. Het duo, dat in augustus 2015 ook al de tweesterren Grote Prijs van Verden op naam schreef, wist de finalerit in slechts 42.38 seconden te voltooien,  Daarmee sloegen ze een gat van bijna drie seconden met de nummers twee: landgenoten Holger Hetzel en de Holsteiner ruin Legioner (v. Limbus). Voor hen was er in 45.26 seconden de tweede plaats.

De Zweedse Charlotte Mordasini finishte met Tiny Toon Semilly (v. Diamant de Semilly) op de derde plaats. Gerco Schröder en de twaalfjarige hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj) kwamen met een tijd van 44.34 seconden in aanmerking voor de tweede plaats. Een pechfout gooide echter roet in het eten, waardoor het duo genoegen nam met een prima vierde plaats. Olympisch eventingkampioen Michael Jung draait zijn hand niet om voor een pittig parcours tijdens het offseizoen van zijn discipline. Vandaag stuurde hij de tienjarige FischerTamarindo (v. Dollar de la Pierre) naar de vijfde plaats.

Sanne Thijssen en Warette (v. Casco) vinden we terug op de zeventiende plaats, terwijl Charlotte Verhagen en Willemijn HL (v. Numero Uno) finishten op 25. Kirsten Rikkert en Winde R.A.G. (v. Sheraton) namen bezit van de 26ste positie.

Klik hier voor uitslagen. 

Foto: Arnd Bronkhorst

Reacties