Toulago vertrekt naar Daniel Deusser

Toulago vertrekt naar Daniel Deusser

0 228

Een week geleden verscheen het bericht in de media dat de tienjarige Toulago (v. Toulon) voortaan onder Europees kampioen Roger-Yves Bost in de ring verschijnt. Eigenaresse Karin Haber haalde twee weken geleden haar paard op bij de Zwitserse springruiter Pius Schwizer, om deze vervolgens bij ‘Bosty’ af te leveren op stal. Volgens de Fransman zou hij zich met het paard richten op de internationale concoursen van La Baule en Aken.

De samenwerking tussen Haber en Bost blijkt echter van korte duur. Toulago staat namelijk sinds deze week op stal bij Stephex Stables, waarbij voormalig wereldbekerwinnaar Daniel Deusser in het zadel zal klimmen. Stephex-eigenaar Stephan Conter en de familie Haber zijn overeengekomen dat het paard in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 verkocht moet worden. Tot die tijd zal Deusser het paard in de kijker moeten rijden.

Onder Schwizer eindigde Toulago twee weken geleden nog op een 23ste plaats in de wereldbekerfinale van Las Vegas. Na de tegenvallende wereldruiterspelen in Caen kreeg Toulago enkele maanden rust. Maar sinds begin dit jaar kwamen zij weer in de ring, wat resulteerde in foutloze omlopen op de wereldbekerwedstrijden van Bordeaux, Zurich en Gothenburg. Vorig jaar wonnen Schwizer en Toulago met het Zwitserse team nog de Nations Cup in Lummen. Zij waren ook de beste in Zürich (2014) en Humlikon (2013).

Bron: Hoefslag/Galop

Foto: Remco Veurink

Reacties