Toulago van Schwizer weer fit

Toulago van Schwizer weer fit

0 47

De Zwitserse ruiter Pius Schwizer laat weten dat hij zijn talentvolle Toulago opnieuw in vorm heeft en hem binnenkort weer zal uitbrengen op wedstrijd. De tienjarige Toulon-zoon werd na de Global Champions Tour van Lausanne na de WEG op rust gezet; de wedstrijd verliep niet bepaald succesvol; zo kreeg de combinatie Schwizer/Toulage te maken met een onkarakteristieke miscommunicatie op de sloot waar de ruin over de zijkant sprong in plaats van tussen de vlaggetjes door.

Als Toulago weer op stoom is, heeft het topcircuit er weer een geduchte concurrent bij. Vorig jaar deed Toulago van zich spreken tijdens meerdere Nations Cups. Hij was mede verantwoordelijk voor de eerste plek van het Zwitserse team in Lummen vorig jaar; het jaar daarvoor maakte hij deel uit van de ploeg die in de Furusiyya Nations Cup Finale in Barcelona tweede werd. Daarnaast werd hij tweede op de GCT-wedstrijd in Parijs vorig jaar en schreef hij de wereldbekerwedstrijd van Zürich op zijn naam.

Voor de wereldbekerwedstrijd in Leipzig neemt hij de BWP’ers Giovanni van het Scheefkasteel (v. Perhaps van het Molenvondel) en Electric Z (v. Erco van ‘t Roosakker) mee.

Equnews/Hoefslag

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Reacties