Topspringpaard Armitages Boy via online veiling te koop

Topspringpaard Armitages Boy via online veiling te koop

0 368

De invloedrijke Oldenburger hengst Armitages Boy zal vanaf vandaag via een online veiling te koop worden aangeboden. De dertienjarige zoon van Armitage liep voorheen onder Fransman Aymeric de Ponnat op vijfsterren niveau. De combinatie kwam eerder dit jaar nog tot een vierde plaats in de Grote Prijs van Dinard (Frankrijk). Tijdens de Europese kampioenschappen van 2013 werd een individuele elfde plaats behaald.

Christophe Mabille, één van de eigenaren van het paard, gaf eerder al uitleg: ‘Het syndicaat van ‘Team Boy’ bestaat uit Gregory Mars, Guillaume Canet, Christiophe Mabille, ruiter Aymeric de Ponnat en ondergetekende. Het plan was om de combinatie intact te houden tot en met de wereldruiterspelen van 2014. Omdat het paard voor aanvang van het WK een blessure opliep, kwamen we tot de overeenstemming om de verkoop een jaar uit te stellen. Een aantal investeerders willen de samenwerking dan ook nu beëindigen. Dit moeten we accepteren. Er is door het syndicaat gekozen voor een online veiling, zodat een groot publiek kan worden bereikt. We beseffen dat de verkoop een harde klap is voor de ruiter, maar we wisten dat dit vroeg of laat zou gebeuren.’

De Ponnat heeft dus zelf ook een aandeel in de hengst en zocht de afgelopen tijd naar een investeerder om zijn ‘Boy’ te behouden. Dit leverde niet het gewenste resultaat op. Via website LACParis is de veiling te volgen. Op 29 september loopt deze om 16:00 uur ten einde.

Klik hier voor de veiling.

Reacties