Topruiters sparen paarden tijdens Jumping Amsterdam

Topruiters sparen paarden tijdens Jumping Amsterdam

0 149
Jeroen Dubbeldam en Zenith.

Drie springruiters van de gouden WK-ploeg verschenen aan de start van de Grand Prix van Amsterdam, het klapstuk van Jumping Amsterdam. Maar Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten wisten geen van allen de barrage te bereiken. Bondscoach Rob Ehrens was niet verrast: “Het was voor hen een hele challenge”.

In de RAI verschenen Vrieling en Van der Vleuten niet met hun succespaarden Bubalu en Verdi, maar met jonge paarden. Ehrens: “Bubalu, het paard van Jur, is uit de sport. Die krijgt volgende week zijn afscheid in Den Bosch. En Verdi, het paard van Maikel, heeft al een aantal wereldbekerwedstrijden gelopen. Het zijn geen machines, je kunt niet bezig blijven.”

Zenith niet in vorm

Jeroen Dubbeldam startte in Amsterdam wel met zijn sterkste paard, Zenith SFN, die tegenwoordig ook het achtervoegsel N.O.P. mag dragen. Maar ook bij de man, die vorig jaar naast het team-goud ook de individuele wereldtitel pakte, waren de verwachtingen verre van hooggespannen. Dubbeldam besloot Zenith dit winterseizoen te ontzien en de grote wedstrijden te mijden.

Voor Jumping Amsterdam maakte hij een uitzondering. Maar, concludeert Dubbeldam nadat hij zijn rondgang na twee springfouten voortijdig heeft beëindigd: “De wedstrijdvorm is er gewoon nog niet. Hij voelde niet slecht aan, maar de juiste scherpte is nog niet aanwezig. Hij heeft nog even nodig voordat hij er weer is.” Dubbeldam richt zich met Zenith op het EK, dat in augustus in Aken wordt gehouden.

NOS

Foto: Remco Veurink

Reacties