Ton Hendrix Memorial voor Lammers

Ton Hendrix Memorial voor Lammers

0 36

Sinds 2009 wordt volgens goede traditie de Ton Hendrix Memorial uitgereikt. Deze wisselprijs werd in het leven geroepen door de familie Stassen ter nagedachtenis aan de overleden vader van Paul en Emile Hendrix. Dit jaar ging de eer naar de leading rider, Joy Lammers.

De trofee, in de vorm van een fraai bronzen beeld, is ontworpen door kunstenares Erna Visser en werd zaterdagavond, direct na afloop van de Grote Prijs van Jumping Peel & Maas uitgereikt. Joy won o.a. op vrijdagavond het Kampioenschap van Jumping Peel en Maas en prees de organisatie: “Het is echt een uitstekend georganiseerd concours. Aan alles is gedacht en je kunt merken dat dit mede door ruiters zelf is opgezet. Het is mooi om te zien, dat ondanks dat het een nationaal concours is er zoveel goede ruiters en internationale starts zijn. Het is echt een feestje om hier te mogen rijden”.

De Ton Hendrix Memorial is door de jaren heen uitgereikt aan diverse grote namen binnen de paardensport. In 2009 was het Eric van der Vleuten die deze trofee als eerste in ontvangst mocht nemen, gevolgd door Jos Lansink (2010),  en Albert Voorn (2011). In 2012 werd de Ton Hendrix memorial voor de laatste keer tijdens CH Midden Limburg uitgereikt aan Leon Thijssen. In 2013 won Vincent Voorn de trofee voor het eerst om de terreinen van Stal Henndrix, nu gevolgd door Joy Lammers.

Jumping Peel & Maas/Hoefslag

Reacties