Spannende eindstrijd in Belgische hengstencompetitie

Spannende eindstrijd in Belgische hengstencompetitie

0 291

Tijdens de finale van de Belgische PAVO Hengstencompetitie in Moorsele werden tien vierjarige hengsten uitgeroepen tot kampioen. Zowel Karline de Brabander als Walter Lelie kregen twee keer het erelint omgehangen. De Brabander won met L’Hermes de Muze (v. Elvis Ter Putte) en Lector van de Bisschop (v. Bamako de Muze). Lelie kon dan weer rekenen op Leipheimer van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles) en Gino H (v. Calvino Z). De overige kampioenen waren in deze rubriek: Jan Vermeieren met Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (v. Plot Blue), Kurt de Clercq met Di Cantero van ter Hulst Z (v. Diamant de Semilly), Brecht Bille met Ligie’s Goldstar (v. Norton d’Eole), Nick Vrins met De Flor Z (v. Der Senaat) en Antony Delage met Bingo St. Hermelle (v. Number One d’Iso Un Prince).

Vijfjarigen

Voor het tweede jaar op een rij leverden Ludwig en Yasmine Criel de winnaar bij de 5-jarigen. Vorig jaar won Yves Vanderhasselt nog de finale met Justin van de Zandhoeve (v. Emerald van Ruytershof). Cit keer ging de kampioenstitel naar een andere hengst uit hun stallen. De Portugees Bernardo Mathias won na een barrage met negen combinaties met de Cicero van Paemel Z zoon Kirr Royal van Paemel. In een tijd van 34.42 seconden gingen zij door de finish. Dieter Laheyne werd tweede met Kafka van de Heffinck (v. Calvaro Z). De fokkerij van Luc Van Eeckhoudt leverde na de winnaar ook de nummer drie met Kingston van Paemel (v. Numero Uno). Bob Janssens werd vierde met Kasperato van de Roshoeve. Ook hier had de Stoeterij Van Paemel een aandeel in, want Kasperato is een zoon van Esperanto van Paemel. Op de vijfde plaats eindigde Boy Janssens met Klark Kent C (v. Clarence C).

Zesjarigen

De zesjarigen leverden een spannende strijd om het kampioenslint. Twee combinaties: Chaouki Rijnders met Jonsaunier DH (v. Vertigo Saint-Benoit) en Jorik Vervoort met Jackson de Regor (v. Vagabond de la Pomme) gingen in de fout. Uiteindelijk schreef Jonsauniner de titel op naam dankzij zijn voorsprong in het tussenklassement. Donaat Brondeel won met Breemeersen Just Biscuit (v. Flipper d’Elle) de finale en was daarom goed voor de tweede plaats. Jimmy Vermeulen en de sBs gefokte Denzel van ’t Meulenhof (v. Marius Claudius) finishten op de derde plaats. Vervoort en Jackson de Regor zakten uiteindelijk terug naar de vierde plaats, voor Erica Swartz en Jilbert van ’t Ruytershof (v. Numero Uno).

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen mocht Nick Vrins zich met Cumthago (v. Cumano BD) als kampioenen opstellen. Vorig jaar won deze combinatie al de titel bij de zesjarigen. Dimitri Taeymans maakte in het basisparcours één fout met Don’s Diamant (v. Diamant de Semilly) en hierdoor eindigde dit duo op de tweede plaats in het eindklassement. Walter Lelie en Inonstop van ‘t Voorhof (v. Nonstop) waren goed voor de derde plaats. Danny Van Es eindigde met Cantchelaro du B&A (v. Cagall van de Burggave) op de vierde plaats. Voor Jan Vermeiren was er een vijfde plaats met Indoktro van ‘t Kattenheye (v. Indoctro).

Bron: Equnews/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman

Vergelijkbare artikelen

Reacties