Teams Dutch Youngster Festival bekend

Teams Dutch Youngster Festival bekend

0 42
Wrigley wint de Grote Prijs van Zuidwolde

Vandaag ging in Wierden het Dutch Youngster festival van start. Isabelle van Straaten was niet ver verwijderd van de zege in een 1.40m op tijd bij de Young Riders met haar negenjarige bruine merrie Zeuchelle-S. Alleen de Belg Michel van de Bosch met Watch Me was sneller. Don Willemsen werd met Sid zesde in de lichte tour over twee fasen (1.35m) die een prooi werd voor de Deen Martin Dienesen Neergaard.

Megan Laseur finishte als derde in de wedstrijd tegen de klok bij de junioren (1.35 m). Met Arielle moest ze de Duitse winnares Fabienne Graefe een voor zich dulden. Maud Roosendaal werd op Sale Rose in de kleine tour bij de junioren over twee fasen met nog geringere marge (0,44 seconde) verslagen door Brent Gaublomme met Perle van het Glemhof.

De enige Nederlandse overwinning op de eerste dag ging naar Kars Bonhof met Unbelievable. Bonhof was de rapste over twee fasen in de kleine tour. Leontine Bruin noteerde de vierde positie met Chermette en Julie Janssen met Malforin Mac Popsicale Ch de zesde.

Lars Kersten reed behalve bij de pony’s ook mee met de children, die voor het eerst in Wierden van de partij zijn. Met Winnie 298 eindigde hij over twee fasen als vijfde in deze door de Franse amazone Nina Mallevaey op Quercus Day gewonnen wedstrijd.

Morgen is de landenwedstrijd. Bondscoach Roelof Bril heeft voor de Young Riders-strijd Frederique Lebon met Zorlando, Kirsten Rikkert met Sorrento, Claudia Verburgt met Abbervail Lightning en Jelmer Hoekstra met Un Diablo opgesteld. Bart Haselbekke is reserve met Wigeunerin.

Voor de juniorenwedstrijd komen Kevin Jochems met Ma Cherie, Amber Fijen met Zambezi, Kim Bril met Tennesse W en Jens van Grunsven met Whisper in actie voor Nederland. Mick Morssinkhof is reserve met Lucas.

Bondscoach Luc Steeghs wees Lars Kersten met Excellent, Teddy van de Rijt met Fostymana vh Trichelhof, Kars Bonhof met Surprise en Leontine Bruin met Rockys Ryan aan als viertal voor de landenwedstrijd bij de pony’s.

Klik hier voor meer informatie.

Hoefslag/Hippisch Twente

Vergelijkbare artikelen

Reacties