Furusiyya FEI Nations Cup finale: Team Rob Ehrens favoriet

Furusiyya FEI Nations Cup finale: Team Rob Ehrens favoriet

0 225
Rob Ehrens
Bondscoach Rob Ehrens (foto: Remco Veurink)

Komend weekend is de landenwedstrijdenfinale in Barcelona de afsluiting van het buitenseizoen voor de springruiters. Als nummer één van de West-Europese divisie gaat het team van bondscoach Rob Ehrens als een van de favorieten van start in de finale van de CSIO5* Barcelona Furusiyya FEI Nations Cup. Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders , Gerco Schröder en reserveruiter Ruben Romp reizen naar de Spaanse badplaats.

Nederland sloot de Europese eerste divisie van de FEI Furusiyya Nations Cup dit seizoen winnend af en plaatste zich daarmee voor de finale. In Barcelona komen in totaal achttien landen aan start, die zich via de verschillende leagues wereldwijd plaatsten. Deze gaan donderdagmiddag vanaf 16:00 uur van start in de eerste manche van de finale. De beste acht landen gaan door naar de finale op zaterdagavond op de Real Club de Polo in Barcelona. De troostfinale is vrijdagavond en bepaalt welke landen op de plaatsen negen tot en met achttien eindigen.

Nederland won de finale in 2014 en eindigde vorig jaar op de derde plaats. Ook komende weekend behoort Oranje tot de favorieten als regerend Europees en wereldkampioen. Bondscoach Rob Ehrens doet een beroep op Jeroen Dubbeldam met zijn hengst Carusso LS La Silla, Harrie Smolders met Emerald N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C en Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P. Laatstgenoemde was in Rio de Janeiro reserve voor het team tijdens de Olympische Spelen waar Jeroen, Harrie en Maikel deel uitmaakten van het team en deelnamen aan de individuele finale. Als reserveruiter in Barcelona is Ruben Romp opgeroepen. Met Audi’s Teavanta II C Z was hij onlangs tiende in de Masters in Calgary en succesvol voor het team in Dublin en Hickstead.

Meer informatie: www.csiobarcelona.com

Bron: Ruiters in Oranje

Foto: Remco Veurink

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties