Emile Tacken draagt overwinning op aan dochter

Emile Tacken draagt overwinning op aan dochter

0 507
Emile Tacken - Waterstone CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots

In de Parkhotel Horst Prix op CSI de Peelbergen wist Limburger Emile Tacken met Waterstone de winst in Nederland te houden. Uit een deelnemersveld van 85 combinaties wist hij als enige te finishen in een tijd onder de 54 seconden. Tacken werd anderhalve week geleden voor het eerst vader en droeg de overwinning op aan zijn dochtertje; Amy. ‘Ik hoop dat het de eerste winst van vele is die ik aan haar op kan dragen’, zegt de winnaar trots. Moeder, Manon Hees, en dochter Amy maken het beiden goed.

In de 1.45m proef direct op tijd, gebouwd door Henk Linders en zijn team, stonden veel keuze afstanden. ‘Ik heb het eerste lijntje op zeven gereden i.p.v. zes en zo waren er nog twee afstanden waar ik niet de minste galopsprongen had. Dit paard is bedrieglijk snel. Als je het rondje nu terug zou kijken is het er niet aan af te zien dat ik heel snel ben gegaan. Dit paard spring heel effectief en verliest daarmee geen tijd. Het is niet mijn nummer 1 paard, maar wel een hele bruikbare”, vertelt Tacken over de goedgeluimde KWPN’er Waterstone.

Bekend paard

‘Dit is eigenlijk best een bekend paard’, gaat hij verder. De Silverstone-ruin is gefokt in Engeland, waar hij niet onder de minste ruiters opereerde. “Hij heeft eerst onder Scott Brash gelopen en daarna onder Robert Whitaker. Met Whitaker heeft hij zelfs een Wereldrecord gevestigd. Hij heeft in Stockholm zonder zadel met dit paard een 2.12m muur gesprongen. Dat filmpje zie je op Facebook best vaak voorbij komen, toevallig zag ik het gister nog.’

Met een halve seconde extra op de teller nam de hengst Coco Bongo Boy onder Otmar Eckermann, vader van Katrin Eckermann, de tweede plaats in. De knap gelijnde Cassini Boy Junior-nakomeling gaf ook niet direct blijk van een bovengemiddeld snelle rit, maar kwam net als Waterstone vlug uit de bus. Ruim een seconde later volgde Ann Carton-Grootjans voor België met Funky Music.

Foto: Digishots / Leanjo de Koster

Bron: Peelbergen

Bekijk hieronder de video waar Emile Tacken het over heeft

Reacties