DBFS-symposium over stempelhengst Almé

DBFS-symposium over stempelhengst Almé

0 151

Op zaterdag 28 november viert de Dutch Breeders Foundation of Show jumpers (DBFS) haar tienjarige bestaan met een speciaal feestje: een symposium met als onderwerp de Anglo-Normandiër Almé, een van de eerste Europese stempelhengsten en grondlegger van vele Europese bloedlijnen. De zoon van Ibrahim kwam in 1966 ter wereld en werkte zich op tot Grand-Prix springpaard en een van de meest succesvolle dekhengsten ooit. De meest bekende goedgekeurde zonen die ook op het hoogste niveau in de sport liepen, zijn bijvoorbeeld Galoubet A, I Love You, Jalisco B, Alexis Z en Athlet Z.

almeNa zijn sport- en fokkerijperiode bij Zangersheide haalde Bernard le Courtois Almé terug naar Frankrijk. Hij is een van de sprekers. Ook paardenfokker en -arts Jan Breukink geeft zijn visie op Almé’s invloed. Namens Zangersheide is Tom Lemmens aanwezig als spreker.

Zowel DBFS-leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor het symposium in Van der Valk Hotel Harderwijk. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur en de kosten voor niet-leden bedragen 15 euro. Aanmelden kan tot 12 november per mail via info@dbfs.nl met vermelding van naam en aantal personen.

Bron: DBFS

Reacties