Succesvolle dag voor Heydens

Succesvolle dag voor Heydens

0 31

Wesley Heydens kende een succesvolle dag bij het CH De Wolden. De ruiter uit Zenderen won donderdagmiddag zowel de Big Tour om de Rabobank Prijs, als de Medium Tour om de Bork Sloopwerken Prijs. ’s Morgens was hij achter Albert Zoer al tweede geworden in de Youngster Tour voor 6 en 7-jarige paarden.

Voor de Big Tour mochten Heydens en Robert Vos zich na afloop van de Big Tour om de Rabobank Prijs als eerste laten huldigen. Deze rubriek kende twee winnaars, omdat het aantal deelnemers de 120 in deze wedstrijd oversteeg. Beide winnaars ontliepen elkaar nauwelijks iets in deze rubriek over hindernissen van 1.40 m. Heydens kwam met Riadloc Fly Ly (v Dollar Dela Pierre) tot een tijd van 65.32 seconden, Vos klokte met Carat (v Cardento) 65.55. Slechts driehonderdste daarachter kwam Doron Kuipers en Albert Zoer kwam met Gigolo tot de vierde plek in 66.48. Meer dan vijftig combinaties beleven in deze Rabobank Prijs foutloos.

Eerder op de dag wist Albert Zoer de eerste plaats te pakken in de Youngster Tour voor 6 en 7-jarige paarden. Met Cardoso (v Lupicor) wist Zoer in de twee fasenwedstrijd om de Teus van den Brink Prijs zijn wedstrijd te voltooien in 26.06 seconden, waarmee hij Wesley Heydens een halve seconden voor bleef.

Zoer was lovend over zijn paard Cardoso die bij de huldiging een wat onwennige indruk maakte. “Ik moet maar even goed met hem oefenen in het eerste plaatsen behalen, dan went hij er meer aan”, grapte de ruiter. “Maar het is een heel goed paard. Gaat soepel over de hindernissen en is gemakkelijk te rijden. Hier zit een goede toekomst in.”

Persbericht CH De Wolden

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties