Outdoor Gelderland Trofee

Outdoor Gelderland Trofee

0 75

De selectiewedstrijden voor de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee zijn in volle gang. De springruiters hebben al drie van de tien kwalificaties kunnen rijden en de Z2-dressuurruiters hebben net de wedstrijd in Kootwijk achter de rug. Op elke wedstrijd is er spannende sport te zien, want de tickets om te kunnen rijden in de landelijke finales op Outdoor Gelderland in Arnhem zijn gewild.

Outdoor Gelderland ademt topsport, maar heeft traditioneel ook aandacht voor regionale talenten die via deze kwalificaties kans maken om in een internationale ambiance te strijden. Voor de kür op muziek op Z2-niveau heeft Kristel van Duren-Bodewes zich alvast geplaatst met Alluro (v. Polansky). Zij scoorde afgelopen zondag in Kootwijk 224 punten. De twee volgende dressuurkwalificaties zijn in Loerbeek (21 april) en Rhenen (30 april).

Het concours bij Kasteel Vorden trapte op 7 april af met de eerste springselectie. Winnaars waren hier Anne-Lotte Tijhuis met Desperado (klasse L), Jacques Wilmink met Bujwawies (klasse M), Vicky Helthuis met Chappeau (klasse Z). In Albergen op 12 juni kwam Maureen Bonder sterk voor de dag met een zege in het M met Bakanta DH en in het Z met Alex. In de klasse L won Judith Vetker op Copacabana.

De derde kwalificatiewedstrijd was in Kootwijk met zoveel deelname in het L dat de prijzenschaal gesplitst werd. De twee eerste prijzen gingen naar Melony van Manen met Risco en Johan Worst op Powerhorse Annabel. In het M won Tanja van Amersfoort op Axel. In het Z was het Jelmer Hoekstra met Welfare.

Er zijn nog zeven springwedstrijden om in aanmerking te komen voor de finale op Outdoor Gelderland: Bunschoten (21 april), Eibergen (28 april), Garderen (30 april), Rhenen (30 april), Kootwijkerbroek (7 mei), Diepenveen (12 mei) en Zelhem (12 mei). De beste drie springruiters per klasse plaatsen zich voor de finale.

Hoefslag/Persbericht EQ International

Vergelijkbare artikelen

Reacties