Stoeterij de Brève failliet verklaard, paarden in de veiling

Stoeterij de Brève failliet verklaard, paarden in de veiling

0 2495
Veilinghamer

Volgende maand vindt er een veiling plaats in het Franse l’Orne. Na een officiële faillissement verklaring zullen de paarden van Stoeterij de Brève, die zowel in de sport als fokkerij werden ingezet, te koop worden aangeboden.

Stoeterij de Brève failliet

De twee-dagen-durende faillissementsverkoop vindt op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari plaats in Semalle. De eerste dag worden er zestien sportpaarden geveild vanaf 10:30. Op zaterdag is het de beurt aan drieëndertig fokmerries en jonge paarden.

Oz en Myself de Brève

De stoeterij heeft vooral bekendheid gekregen dankzij de successen van Oz de Brève (v. Dollar du Murier) en Myself de Brève (v. Quidam de Revel), beiden Selle Français worden uitgebracht op 1,60m niveau. Ook de KWPN-goedgekeurde hengst Krunch de Brève (v. Paladin des Ifs) komt van deze stoeterij vandaan en is een halfbroer van Myself. De fokkerij zit vol met paarden uit een prestigieuze moederlijken. Er zullen een aantal paarden uit dezelfde moederlijnen als de twee eerder genoemde paarden in de uitverkoop komen. Er komen onder andere nakomelingen onder de hamer van Malito de Rêve, Toulon, Contendro, Ogano Sitte, Lamm de Fetan, Lando en Quidam de Revel.

Bron: Grand Prix Replay

Foto: Saga.co

Reacties