Stempelhengst Concorde overleden

Stempelhengst Concorde overleden

0 497

Gisteravond is op 30-jarige leeftijd de preferente hengst Concorde (Voltaire x Marco Polo) gestorven. Concorde werd 10 mei 1984 geboren bij de familie Van Diest in Son en is sinds 1986 in eigendom van zijn grootste fan, Kees van den Oetelaar, en in mede-eigendom van Team Nijhof en Gebr. Bosch in Luttenberg.

Olympic Concorde zelf blonk uit op de internationale concoursen en won met Jos Lansink o.a. de Grote Prijs van Nordrhein-Westfalen in Aken, zij werden Nederlands Kampioen in 1994 en tweede in de Grote Prijzen Amsterdam, Darmstadt, Lanaken, Helsinki, en Gothenburg.

De hengst heeft veel goedgekeurde zonen en heeft zich gemanifesteerd als leverancier van ontelbaar veel Grand-Prix springpaarden. Zijn nakomelingen Presley Boy, Audi’s Jikke, Kathja, Conquest, Larino, Viktor, Talan en Marius Claudius schaarden zich wereldwijd op top-plaatsen op het allerhoogste niveau. In 2003 leverde Concorde een uitzonderlijke prestatie doordat vier van zijn nakomelingen waren gekwalificeerd voor de Wereldbeker finale in Las Vegas: Jikke, Conquest, Viktor en Marius Claudius. Deze vier paarden wisten alle vier in de voorrondes een wereldbekerwedstrijd te winnen.

Concorde dankt zijn preferentschap (als jongste hengst ooit) dan ook aan de lijst van talloze nationale en internationale springpaarden en zet de lijn van zijn vader Voltaire ook door in de fokkerij via onder meer zijn preferente zoon Namelus R.

Uiteraard is Concorde ook opgenomen in de Hoefslag Hall of Fame.

Team Nijhof/Hoefslag

(Foto: Sjoert.com)

Reacties