Staut wint GCT Parijs; Van der Vleuten zesde

Staut wint GCT Parijs; Van der Vleuten zesde

0 28

Kevin Staut bracht het publiek van de Global Champons Tour op de Paris Eiffel Jumping waar het voor gekomen was: een Franse overwinning. Opnieuw succes voor Frankrijk dus en alweer de derde belangrijke winst binnen een maand voor Haras des Coudrettes; Patrice Delaveau won Rotterdam (met Orient Express HDC) en St. Tropez (met Carinjo HDC) en nu zet Staut dan Parijs op zijn naam met zijn KWPN-succesmerrie Silvana HDC (v. Corland).
Als laatste starter van negen combinaties in de barrage dook de Franse ruiter met 40.74 sec. onder de 41.07 van Pius Schwizer uit Zwitserland met Toulago (v. Toulon). Marcus Ehning werd derde in 43.04 met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky). Georgina Bloomberg was de vierde foutloze in de barrage met Juvina (v. Cassini I).

Scott Brash was de allersnelste, maar hij kreeg vier strafpunten met Hello Annie (v. Contendro I) en werd vijfde. Ook Maikel van der Vleuten was zeer goed onderweg met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi N.O.P. De zoon van Quidam de Revel nam echter een balk mee, waardoor de combinatie als zesde op de uitslagenlijst terecht kwam. Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK (v. Caretino) verslikten zich in een oxer en kwamen ten val, waardoor ze als negende moesten aansluiten.

Harrie Smolders en Don V.H.P. Z (v. Diamant de Semilly) kregen in het basisparcours vier strafpunten, terwijl Gerco Schröder en Cognac Champblanc acht strafpunten opliepen.

Uitslag CSI 5* Longines Global Champions Tour Parijs.

(Foto: Stefano Grasso/GCT)

Reacties