Jos Lansink: ‘Janika sprong super met Bacardi VDL’

Jos Lansink: ‘Janika sprong super met Bacardi VDL’

0 308

Hoewel de koop ‘pas definitief is als het geld op de bank staat’ kan wel gesteld worden dat Janika Sprunger de nieuwe ruiter is van toekomstbelofte Bacardi VDL (Corland x Kannan). Het bericht over de jongste aanwinst van de Zwitserse deed vanmiddag al de ronde op internet. Onder Jos Lansink werd Bacardi VDL reservekampioen van het WK in Lanaken. Daar maakte de jonge hengst een ongelooflijke indruk en was hij hét gespreksonderwerp. Hij kwam niet in de buurt van het hout.

‘Het klikte enorm met Janika’

We spraken Lansink, die nu op concours is bij Holger Hetzel. Hij bevestigde dat de hengst veterinair is goedgekeurd en als het geld gestort is naar Sprungers stal vlakbij Basel vertrekt. ‘Janika heeft hem twee keer bij mij uitgeprobeerd en het klikte enorm. Bacardi mag dan stoer springen, zij kan echt wel rijden. De eerste keer was Janko van de Lageweg van VDL Stud er ook bij en die vond het ook ongelooflijk hoe goed het ging tussen die twee.’ De ruiter uit het Belgische Meeuwen kreeg Bacardi VDL twee jaar geleden op stal. Kopen kon hij hem niet, maar rijden mocht wel. ‘Ik heb hem heel voorzichtig opgeleid. Het is een paard met het laatste aan kwaliteit, daar moet je zuinig op zijn. Zulke paarden moet je met een lampje zoeken. Hij is nu zo’n beetje klaar voor het hogere werk en het is Janika wel toevertrouwd om ook dat zorgvuldig te managen.’

‘Nieuwe Palloubet’

Naast Bacardi is ook de evenoude Geena van ’t Roosakker (Darco x Kannan), vorig jaar derde bij de zesjarigen op het Belgisch kampioenschap, aangeschaft bij Jos Lansink. Geena heeft dezelfde grootmoeder als de door Sprunger gereden Electra van’t Roosakker (Carthago x Darco), Usha van’t Roosakker (v. Chin Chin). Deze merrie is de moeder van Centoia van’t Roosakker, beter bekend als Cella van Ben Maher. ‘Eerlijk gezegd vind ik die afstamming niet zo interessant’, aldus de amazone. ‘Voor mij zijn Bacardi en Geena paarden met enorme kwaliteiten, al zijn ze heel verschillend. Hopelijk hebben we inderdaad een volgende Palloubet gevonden. Ze lijken niet op hem, maar dat neemt niet weg dat ik grote verwachtingen van hen heb. Bacardi kan een echt kampioenspaard worden en Geena wordt er eentje voor de competitie.’ (Foto: Dirk Caremans)

Studforlife/Hoefslag

Reacties