EK: Nederland start als negende

EK: Nederland start als negende

Na de vetcheck van gisteren maken de springruiters en -paarden zich op voor de eerste ronde van het PSI FEI Europese Kampioenschap. Negentien landen staan er op de startlijst, daarnaast starten een aantal ruiters op individuele basis, wat een totaal van 78 starters betekent voor de openingsrit. Het Ierse team bijt de spits af, gevolgd door Zwitserland, met Olympisch kampioen Steve Guerdat als belangrijke man. In de eerste helft van de competitie zien we ook Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland, die allen kansrijk worden geacht voor de medailles. Voor Nederland komt onder startnummer negen Jur Vrieling als eerste in de baan met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet). Willem Greve is de tweede starter en betreedt als nummer 28 met Carambole (v. Cassini I) de arena in Herning. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) hebben startnummer 47, Jeroen Dubbeldam is met Utascha SFN (v. Lux Z) als 67ste de slotruiter voor oranje.

Het Britse team bestaat uit twee Olympische ruiters: Scott Brash en Ben Maher. De Duitsers hebben te maken met blessures bij twee geselecteerde paarden en coach Otto Becker moest reservecombinaties oproepen, maar nog altijd wordt het land als een van de favorieten bestempeld.

De voor thuispubliek rijdende Denen trokken startnummer 18, wat coach Lars Pedersen tevreden stemde. ‘Beter kan niet. Alle ruiters en paarden zijn fit en we kijken uit naar de wedstrijd in ons eigen Herning.’

De eerste ronde van het kampioenschap – een snelheidsparcours – begint om 16.45 uur in de hoofdarena. Er komen 78 aan start: Jur heeft dus startnummer 9, Willem 28, Maikel 47, Jeroen 67.

Volg hier de live resultaten.

Hoefslag/Persbericht EK-organisatie

Vergelijkbare artikelen

Reacties