Springpaard Codarco stierf aan tumor in buik

Springpaard Codarco stierf aan tumor in buik

0 623
Chloe Reid - Codarco Jumping Indoor Maastricht 2016
Chloe Reid - Codarco Jumping Indoor Maastricht 2016 © DigiShots

Eerder deze week werd bekend dat Codarco, het beste Grand Prix-paard van de Amerikaanse springamazone Chloe Reid, niet meer in leven was. Op dat moment was de doodsoorzaak van de hengst nog niet bekend, maar inmiddels heeft Reid via World of Showjumping laten weten dat na autopsie is gebleken dat haar paard een tumor in zijn buik had, waaraan hij overleed.

Troost

Reid geeft aan dat ze veel lieve berichten heeft ontvangen na het overlijden van ‘Cody’, waar ze heel dankbaar voor is. Ze vertelt dat de hengst vorige week donderdagavond liet zien pijn te hebben, waarna hij werd overgebracht naar een kliniek. Daar is met man en macht gevochten voor het leven van haar paard, maar de hulp mocht niet baten. ‘Het feit dat hij maar korte tijd pijn heeft gehad, geeft mij troost’, aldus de amazone.

Iers gefokt

Codarco werd onder meer gereden door de Ierse ruiter Thomas O’Brien. Zijn familie fokte Codarco zelf. In 2011 won de hengst de finale van de vierjarigen op de Dublin Horse Show, als vijf- en zesjarige was hij competitiewinnaar van het Irish Sport Horse en hij sprong meerdere malen mee op het FEI WK voor jonge springpaarden.

Onder Chloe Reid kwam Codarco onder andere aan de start van Jumping Indoor Maastricht in 2016. Hij werd slechts elf jaar.

Bron: World of Showjumping
Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Reacties