Springforum KNHS: Klasse BB uniform?

Springforum KNHS: Klasse BB uniform?

0 519

Het Springforum van de KNHS heeft vorige week in een extra vergadering gesproken over het uniformeren van de klasse BB, zodat deze klasse een meer officiële status krijgt. De klasse BB wordt momenteel overal in het land op een andere wijze verreden, en daarom stelt het forum de volgende veranderingen voor:

* De BB zal net als de B op stijl worden gereden. Officiële juryleden doen de beoordeling. Er zal altijd een klassement opgemaakt worden en voor de beste 25% is er een prijs.
* Bij het uitschrijven van de BB moet de organisatie aangeven wat de hoogte is. BB voor paarden varieert van 50 t/m 90cm en BB voor pony’s van 20 t/m 80cm. In Mijn KNHS kun je straks op het vraagprogramma aangeven welke hoogte het betreft.
* Deelnemers hebben geen combinatiegebonden startpas nodig, maar moeten wel lid zijn van de KNHS. De kledingeisen zijn gelijk aan die voor de reguliere springrubrieken.
* Voor de deelnemers die in de klasse B HC moeten starten geldt dat zij ook in de BB HC moeten starten.
* Tijdens de komende bijscholingsbijeenkomsten voor parcoursbouwers wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan de richtlijnen voor het ontwerpen en bouwen van parcoursen voor de klassen BB en B. Verder hoeven de wedstrijdorganisaties geen afdracht aan de KNHS te geven en worden er geen winst- of verliespunten bijgehouden.

Over de ingangsdatum vindt nog overleg plaats. Zodra die bekend is zullen de nieuwe regels uitvoerig met alle leden, officials en wedstrijdorganisaties worden gecommuniceerd.

Eind 2014 heeft het springforum in Drenthe met succes een BB-speciaal avond georganiseerd. Dit positieve initiatief is door het springforum omarmd. De BB-speciaal is een caprilli-achtig parcours dat in de toekomst wellicht de toelatingseis van de springsport gaat worden. Ieder springforumlid gaat een soortgelijke clinic organiseren in zijn of haar regio om de haalbaarheid te toetsen.

Verder heeft het springforum gesproken over het aantal springjuryleden per wedstrijd, de opleiding voor stijljuryleden en kampioenschappen voor niet-professionele ruiters.

Klik hier voor het volledige verslag van de vergadering.

KNHS/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties