Spannende eindstrijd in jeugdcompetitie

Spannende eindstrijd in jeugdcompetitie

0 160

De vierde wedstrijd van de KNHS Roelofsen Jeugd Competitie begon goed vanochtend. Onder een lentezonnetje reden elf van de 23 combinaties de barrage bij de pony’s in de lichte tour. Max de Mol reed met zijn schimmel Cashmira (v.Clarimo) een uitgekiende, scherpe foutloze barrage. De tijd van 31.31 seconden bleek goed voor de winst.
Charlotte Kuijpers deed er met Cooper (v.Harley VDL) ruim een halve seconde langer over. Karlijn Stemerdink (De Steeg) en Oki Doki (v.Nucari) zorgden voor het derde resultaat. Het belooft vandaag spannend te worden met Max en Charlotte die er goed voor staan in de tussenstand.

Weer Niels Jonkers

In de zware tour deed parcoursbouwer Quintin Maertens er een schepje bovenop, de zon verdween en ook het aantal foutlozen was makkelijk op een hand te tellen. Vier van de zestien kwamen terug voor de barrage. Elize van Mheen kreeg als eerste starter met haar bonte pony Gregory (v.Ramzes) een springfout. Babette Kuijpers reed met haar toppony Kosmo van Orchids (v.Kanshebber) een beheerste en goede foutloze barrage (37.57 sec). Rowen van de Mheen en Quaprice D’Astree werden drie weken geleden KNHS Indoorkampioen ZZ met een balk in de barrage. Dat liet de ruiter uit Hoevelaken zich vandaag niet weer gebeuren. Maar de tijd van 34.81 werd door Niels Jonkers met Brinky’s Bo (v.Verdi) met ruim een seconde verbeterd. Niels won de vorige competitiewedstrijd met zijn andere pony, was toen derde met Bo en won met Bo de eerste wedstrijd in Roosendaal. Rowen en Niels lijken de beste titelkandidaten in de finale morgen.

Children: Niels Bulthuis 1 en 2

Bij de Children plaatsen Niels Bulthuis zich met twee paarden voor de barrage. Daarin kreeg Niels alleen concurrentie van Julia ter Woerd met Princess Z (v.Santiago). Maar de amazone uit Rekken kon niet tippen aan de rondes van Niels die met Born for You de winst pakte en met California Girl (v.Calvino Z) tweede werd. Niels won alle vier de competitiewedstrijden en is morgen de grootste concurrent van zichzelf!

Vicky Helthuis in vorm

Bij de junioren is Vicky Helthuis de amazone in vorm. Ze won de barrage met Lotus (v.Stakkato). Veertien dagen geleden pakte Vicky met Chappeau (v.Niveau) de KNHS Indoortitel in het ZZ nadat ze twee weken daarvoor de competitiewedstrijd op Indoor Brabant won. Met de gretige Chappeau reed ze vanmiddag de snelste barrage, maar een springfout deed ze op de derde plaats eindigen. Voor de eindoverwinning staan Vicky en Chappeau er wel heel goed voor.
Dat Max de Mol (14 jaar uit Oss) een talent is en dat hij in vorm is, laat de tweede plaats zien. Hij reed een foutloze barrage met Clapello (v.Clearway). Met zijn andere paard Quinken (v.Quintero) eindigde hij als zevende. Iris Hakvoort en Teddy van de Rijt eindigen als 4 en 5 na barrage.

Young Riders: een foutloze

Voor de Young Riders stond inmiddels een dikke proef en daar wisten van de dertien starters alleen Kim Hoogenraat (Lijnden) met Camilly Z (v.Crown Z) en Kim Bril met Baco (v.Tangelo van de Zuuthoeve) alle balken te laten liggen. Kim reed een fractie te langzaam kreeg een tijdfout en daarmee ging de zege naar Kim Hoogenraat. Roel Holthuizen en Thomas Arendsen Raedt mochten als nummers 4 en 5 terugkomen voor de prijsuitreiking.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties