Spannende eindstrijd GCT in zicht

Spannende eindstrijd GCT in zicht

0 52

Vanmiddag staat in Doha (Qatar) de laatste wedstrijd  van de Longines Global Champions Tour (GCT) van het seizoen op het programma, waarin voor Nederland Gerco Schröder en Jur Vrieling van start zullen gaan.

Schröder doet een beroep op de negenjarige Amarillo (v. Indoctro) Vrieling verschijnt met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) in de ring. Laatstgenoemde ruiter zal hierdoor een dag later het hoofdnummer van Jumping Indoor Maastricht echter niet missen. Daar verschijnt hij zondagmiddag aan de start met Zavall VDL (v. Casall ASK).

Het gaat om veel geld in Doha, want in totaal staat er in het hippisch centrum Al Shaqab een met 1.7 miljoen euro gevulde prijzenpot op de ruiters te wachten. De Grote Prijs die op zaterdag 15 november wordt verreden is gedoteerd met 450.000 euro, waarvan 150.000,- euro voor de winnaar. Daarnaast is er nog de bonus van 1 miljoen euro die verdeeld zal worden tussen de ruiters die de competitie als beste af zullen sluiten. Voor de winnaar is dat bijna 300.000 euro. Vorig jaar schreef Scott Brash (Engeland) zowel de finale als het eindklassement op naam, waarmee hij zichzelf trakteerde op een verjaardagscadeautje van bijna 450.000 euro. De Brit staat ook dit jaar, samen met Ludger Beerbaum (Duitsland) en Rolf-Göran Bengtsson (Zweden) in de top drie.

De wedstrijd gaat om 15:15 uur van start en is live te volgen via www.globalchampionstour.com

Foto: GCT

Reacties