Sophie Hinners: “Ik zou er in de Grote Prijs ook graag vooraan...

Sophie Hinners: “Ik zou er in de Grote Prijs ook graag vooraan bij zitten’

0 139
Sophie Hinners - Mylord Lady
Sophie Hinners - Mylord Lady KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots

Naarmate Outdoor Gelderland vordert dit weekend gaat de lat letterlijk en figuurlijk omhoog. “Ik ga het ze een stukje moeilijker maken”, belooft parcoursbouwer Henk Linders na afloop van het 1.45m parcours.

De springruiters leken weinig moeite te hebben met de rubriek, die werd gewonnen door de Duitse Sophie Hinners.

Reservetitel

Hinners is sinds een jaar in dienst van Stal Hendrix in het Limburgse Baarlo. De 21-jarige amazone won een paar weken geleden nog de reservetitel op het Duits kampioenschap voor amazones.

Voor het 1.45m parcours van Outdoor Gelderland zadelde ze de elfjarige VIttorio (v. Valentino DDH). “Eigenlijk niet het snelste paard dat erbij loopt, maar we hadden een goed ritme te pakken en ik heb geprobeerd zo scherp mogelijk te draaien,” vertelt de Duitse. “Het is voor het eerst dat we een direct op tijd op dit niveau winnen. Dit is voor mij ook pas de tweede driesterrenwedstrijd. Het zou mooi zijn als we er in de Grote Prijs nog een keer vooraan bij zitten. Maar het is al geweldig om hier te rijden.”

Het publiek van Outdoor Gelderland zag op de eerste dag hoe Willem Greve in de avondrubriek derde werd achter de Duitser Harm Lahde. Doron Kuipers, Wout-Jan van der Schans en Jeroen Dubbeldam vulden de top-zes.

Spelletje leren spelen

Willem Greve reed de pas negenjarige Faro (v. Calvaro). “Een paard dat echt stappen maakt,” vertelt hij. “Heel talentvol en voorzichtig. Nu nog volwassen worden en het spelletje goed leren meespelen, vandaar dat ik hem vanavond ook sneller reed. Hij kan mooi in de schaduw lopen van mijn Grand Prix-paarden, zoals Carambole. Die rijd ik morgenavond en in de Grote Prijs. Als de vorm goed is, dan mogen we van start in de landenwedstrijd van Aken. We kijken wel hoe het evalueert. Carambole moet zelf aangeven of hij er aan toe is. Zondag weten we meer”

Van de 75 ruiters kwamen er zestig met 0 of 4 strafpunten aan de finish. “Jammer dat de laatste ruiters in het schemer moesten springen. Dat was niet helemaal gelijkwaardig, maar het was een mooie proef. Niet te hoog en te breed, gewoon fijn voor de paarden om erin te komen”, aldus Greve.

Op vrijdag staan er vijf internationale rubrieken op het programma, waaronder de 1.50m kwalificatie voor de Grote Prijs en het Master springen.

Bron: Outdoor Gelderland

Foto: Digishots

Reacties