Smolders: ‘Hapering kost me de overwinning’

Smolders: ‘Hapering kost me de overwinning’

0 324
Harrie Smolders, Zinius
Harrie Smolders en Zinius, hier op het CHIO Aken (2017) (foto: DigiShots)
Harrie Smolders is gisteravond tweede geworden in de GP-proef op Olympia. Met Zinius zette hij een erg snelle tijd neer, maar een hapering zorgde ervoor dat hij 0,19 seconden trager bleef dan Alberto Zorzi, de Italiaanse winnaar.

Smolders: ‘Maakte een goede kans’

Harrie Smolders en Zinius lieten alle balken liggen, maar helaas struikelde Zinius na de tweede hindernis van het parcours. Smolders haalde nog alles uit de kast, maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Harrie baalde na de wedstrijd: ‘Mijn paard is snel en ik wist dat ik een goede kans maakte, maar die hapering kost me hier de overwinning. Ik moest opnieuw een goede balans vinden en dat heeft me tijd gekost.’

Zorzi: ‘Verwachtte niet dat ik zou winnen’

Een kleine troost: de overwinning had toch een Nederlands tintje. De Italiaan Alberto Zorzi rijdt immers op Stal Tops. Zorzi stuurde Contanga, de dertienjarige merrie die hij sinds juli rijdt voor Athina Onassis naar een snelle 34,05 seconden. ‘Ik wist dat ik snel moest keren, want er waren niet veel plaatsen waar je tijd kon winnen’, legt Zorzi uit.
Zorzi won voor het eerst op Olympia én boekte zijn eerste overwinning met Contanga. Hij is ook de eerste Italiaan in de geschiedenis die de Grand Prix op Olympia kan winnen. De 28-jarige ruiter was uiteraard erg blij: ‘Ik verwachtte niet dat ik hier zou winnen, maar toen ik in de eerste ronde foutloos bleek, wilde ik het wel proberen.’

Van der Vleuten vierde

De derde plaats was voor Michael Whitaker, die met zijn Jb’s Hot Stuff voor eigen publiek in 34,30 seconden finishte. Maikel van der Vleuten wist met Dana Blue de vierde plaats te behalen, Edwina Tops-Alexander en Inca Boy van’t Vianahof werden vijfde.

Bron: Horse and Hound

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

Reacties