Sjaak Sleiderink pakt Grote Prijs

Sjaak Sleiderink pakt Grote Prijs

0 23

BCM/Remco Veurink
Sjaak Sleiderink pakte dinsdagmiddag de Grote Prijs voor Junioren tijdens Zwolle International. Daarmee wist hij zijn zege van afgelopen zondag te herhalen. De barrage bestaande uit zeven deelnemers leverde een spannende strijd op. Met de merrie BMC Laksha de Breve (v. Paladin des Ifs) haalde Sleiderink nipt de overwinning binnen. Demi Dijks schoot met I Belong To You (v. Numero Uno maar 0,19 seconden tekort.

 

Bij de Young Riders schreef de Duitse Maximilian Weishaupt met gemak de Grote Prijs op zijn naam. Daarmee herhaalde hij net als Sleiderink zege van zondag. Weishaupt was met de tienjarige merrie Escada (v. Escudo I) maar liefst vier seconden sneller dan Jurre van Bommel en Tin Tin (v.Corland). De nummer drie, Doron Kuipers zette weliswaar de snelste barragetijd neer, maar door vier springfouten liep hij de zege mis. Eerder op de dag won Kuipers met Crown Z (Caretano Z) de tijdrubriek over 1.35m.

Ook voor de broers Frank en Hendrik Jan Schuttert (foto) was Zwolle International succesvol. Young Rider Hendrik Jan won in het zadel van Undiamo, zowel de Lichte Tour van zondag als de Zware Tour van maandag. Junior Frank eiste met Uno Kingston (v. Nimmerdor) de Zware Tour op.

De springrubrieken voor de jeugd zitten erop. Donderdag gaan de pony’s, Junioren en Young Riders van start in de teamdressuur.

Reacties