Shanghai: New York verslaat vader Verdi

Shanghai: New York verslaat vader Verdi

0 205

De Nederlandse deelnemers zijn vandaag op uitstekende wijze begonnen aan de vijfsterrenwedstrijd in Shanghai (China).

Maikel van der Vleuten en toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) sleepten een vijfde plaats in de wacht tijdens de 1.50/1.55m rubriek met barrage. In het zadel van zijn veertienjarige KWPN hengst finishte ‘Vleut’ de finaleronde in 37.55 seconden. Een prima tijd voor Verdi, die normaal gesproken niet één van de snelste paarden is. Landgenoten Gerco Schröder en de kwaliteitsvolle Glock’s Zaranza (v. Karandasj) volgden in 38.16 seconden op de zesde plaats. Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) vinden we terug op de achtste plaats.

De winst in deze rubriek was voor een oude bekende. New York (v. Verdi), notabene een zoon van Maikel’s topper Verdi, sprong vandaag onder Amerikaan Jack Towell in 35.18 seconden naar winst. Deze New York maakte voorheen deel uit van Stal Eurocommerce en werd toentertijd gereden door Gerco Schröder. Scott Brash (Engeland) en Hello Forever (v. For Pleasure) eindigden in 35.28 seconden op de tweede plaats, voor Emanuele Gaudiano (Italië) en Caspar (v. Casper) op drie.

Tweefasen 1.45m

Ook in de tweefasen 1.45m rubriek ging Van der Vleuten voortvarend van start. Deze keer stuurde hij de tienjarige VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) naar de zevende plaats. Gaudiano bleek in deze rubriek met Guess (v. Bentley van de Heffinck) goed voor een ultrasnelle tijd van 19.84 seconden. David Will (Duitsland) en Mic Mac du Tillard (v. Cruising) volgden met tweeënhalve seconde achterstand op de tweede plaats (22.34 seconden), waarna Simon Delestre (Frankrijk) en Stardust Quinhon (v. Calvaro Z) aansloten op de derde plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties