SFN-veiling: Zenith afgeslagen op 850.000 euro

SFN-veiling: Zenith afgeslagen op 850.000 euro

0 7265

Het spant erom voor het Sportpaardenfonds Nederland, en in het bijzonder voor wereld- en Europees kampioen Zenith. De hele paardensportwereld kijkt ademloos toe op de site van online veiling BVA Auctions, waar het bieden plaatsvindt. De hamvraag is: Wie wordt de nieuwe eigenaar van de Rash R-zoon en wie gaat hem rijden? Staat er een sponsor op die Jeroen Dubbeldam in staat stelt om de zo succesvolle carrière met zijn topper te vervolgen?

Tegen 16.00 uur begint het bieden op Zenith pas. Om 16.15 uur is er vijf keer geboden en staat de teller op 850.000 euro; het gaat niet hard… maar de digitale veilinghamer valt op dit bedrag. Vier andere paarden, Aquila (750.000 euro), Ferrari (165.000 euro), Djumpsina (90.000 euro) en Eloma’s Blue (70.000 euro) zijn al afgeslagen. De genoemde bedragen zijn exclusief btw en veilingkosten.

Eerder:
Precies een week geleden kon het bieden beginnen. Vanaf het begin bleek de belangstelling voor de zesjarige hengst Ferrari (v. Thunder van de Zuuthoeve) het grootst. Inmiddels is er zes keer geboden op de knappe bruine, die onder Hester Klompmaker zijn talent ten toon spreidt. Ferrari werd om 15.00 uur afgeslagen op 165.000 euro.

Ook voor de achtjarige merrie Djumpsina (v. Zürich, ruiter Gerco Schröder) is veel interesse. Na drie biedingen staat het bedrag voor haar op 90.000 euro. Twee keer is er een bod uitgebracht op Eloma’s Blue (v. Mr. Blue), die door Wout-Jan van der Schans gereden wordt. Bij de hengst staat 70.000 euro genoteerd. Beide paarden gaan voor de genoemde bedragen van de hand.

Voor Aquila, op het hoogste niveau eveneens uitgebracht door Van der Schans, zijn vijf gegadigden in het spel. Binnen twee uur tijd staat zijn teller op 750.000 euro en dat is het bedrag waarop de elfjarige vos afgeslagen wordt om 15.30 uur.

Chuck Blue (v. Mr. Blue) staat nog altijd op zijn basisbedrag van 50.000 euro.

We herinneren ons de veiling van –toen nog Eurocommerce- London, op wie dagen voordat de sluiting zou zijn al gretig geboden werd. Uiteindelijk legde Glock 8,6 miljoen euro neer voor de voshengst. Valt er ineens een grote klap, waar niemand overheen gaat, of begint het bieden op Zenith zuinigjes. We zullen het zien.

Volg het veilingverloop op BVA-Auctions.

Foto: Remco Veurink

Reacties