SFN-veiling: Bizarre wending voor Zenith

SFN-veiling: Bizarre wending voor Zenith

0 11412
Jeroen Dubbeldam en Zenith.

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN), in de persoon van Jacob Melissen op zijn facebook, heeft zojuist in een persbericht een reactie gegeven op de vanmiddag afgeronde online veiling van zes SFN-paarden. De veiling verliep voor het SFN teleurstellend, zijn de woorden van het SFN. Vier paarden zijn verkocht, waarvan Aquila SFN naar een gerenommeerde Franse ruiter gaat. Ferrari SFN gaat naar een bekende Belgische springstal. Djumpsina SFN verhuist naar Jos Lansink. De schimmel Eloma’s Blue SFN is door de opvolger van het SFN, SFN II, aangekocht. Wout-Jan zal hem blijven uitbrengen. De vier paarden brachten gezamenlijk inclusief opgeld en BTW € 1.365.000,– op.

Zenith onderhands verkocht

De directie van het SFN heeft in het belang van de aandeelhouders besloten om op SFN Zenith N.O.P. het laatste bod van € 850.000,– te plaatsen. Daarmee heeft het SFN dit paard teruggekocht. Dit omdat de directie vaststelt dat de verwachte waarde van Zenith, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming is met de uitgebrachte biedingen. De komende tijd zal de directie zich richten op een onderhandse verkoop van SFN Zenith N.O.P.

Geen belangstelling

Tijdens de veiling bleek er van Nederlandse zijde weinig of geen belangstelling te bestaan om paarden van dit uitzonderlijk hoge niveau voor de springsport te behouden. Daarmee wordt nogmaals het belang van een instelling als het Springpaarden Fonds Nederland onderstreept. Wij zijn onze aandeelhouders des te meer erkentelijk voor de steun die zij de afgelopen jaren aan de Nederlandse springsport hebben willen geven.

In het belang van de te onderzoeken mogelijkheden worden geen verdere mededelingen gedaan.

Overzicht verkochte paarden:
Eloma’s Blue SFN 70.000,- SFN II
Ferrari SFN 165.000,- naar België
Djumpsina SFN 90.000,- naar Jos Lansink
Aquila SFN 750.000,- naar Frankrijk voor een topruiter
Chuck Blue SFN geen bod gehad / onderhandelingen zijn nog gaande

Persbericht SFN

Foto: Remco Veurink

Reacties