SFN koopt Djumpsina SFN

SFN koopt Djumpsina SFN

0 206
schimmel springen

Met de aankoop van de zesjarige schimmelmerrie Djumpsina heeft het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) nu acht paarden in haar stal. Djumpsina SFN is een dochter van Zürich, die de internationaal top springende Eurocommerce Berlin als vader had. De moeder van Zürich, de merrie Tsarina, heeft Concorde als vader.

De moeder van Djumpsina SFN, Velina, die ZZ heeft gesprongen, heeft Manhattan (die zelf ook internationaal heeft gesprongen) als vader en heeft via de moederlijn Odisina de hengst van de eeuw Nimmerdor als grootvader. De moeder van Odisina is de merrie Irina, en dan vinden we daarachter de mooiste ‘Friese’ hengsten als Triton, Erdball xx, Marco Polo en Sinaeda terug in de stamboom.

Djumpsina SFN werd gekocht van de heer Ate Kooistra, die samen met J.F. Hooghiemstra als fokker te boek staat. Het was de heer Kooistra die richting het SFN een balletje opgooide, nadat hij kennis had genomen van de oproep in de media dat het SFN graag met ‘kleine’ fokkers in contact wil komen. De merrie Djumpsina werd enige tijd gereden door het buurmeisje van de heer Kooistra, die hem daarna onderbracht bij Petra van der Lei. Met Petra won Djumpsina de Friese Kampioenschappen in de klasse M en op de Hippiade plaatsten zij zich voor de barrage van het kampioenschap in de klasse M en eindigden als vijfde. Als vierjarige nam Djumpsina deel aan het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijspringen in het Drentse Bronneger, waarin de merrie als derde eindigde en opviel door haar vermogen.

Djumpsina SFN heeft twee weken in de stallen van Jeroen Dubbeldam doorgebracht, die het paard heeft getest, waarna werd besloten de merrie aan te kopen. Djumpsina SFN staat ze bij Hester Klompmaker in Buitenpost. ‘Ik vindt het wel mooi dat deze merrie bij mij is ondergebracht, want ik me, heb toen deze merrie vier was, al gevraagd of zij te koop zou zijn’, vertelt Klompmaker.

Persbericht SFN/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties