Selectie springtalenten 2014

Selectie springtalenten 2014

0 37

Op zaterdag 12 april kiezen TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Edwin Hoogenraat bijgestaan door selecteurs Doron Kuipers en Jeroen Heijmans op het terrein van de Rotterdamsche Manège uit een kleine veertig pony- en paardenruiters tussen 12 en 19 jaar wie het TTC talentenprogramma 2014 mogen volgen.

Op basis van hun prestaties van afgelopen seizoen mogen TTC Talenten 2013 Denize van der Poel, Stephanie Troost en Anne van der Eijk hun deelname aan het TTC trainingsprogramma in 2014 prolongeren. Op 12 april worden de overige talenten gekozen met wie in 2014 een intensief trainingsprogramma van start gaat met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcoursbouwen, fitheid van het paard, doping in de sport en omgaan met (social) media.

Afgelopen jaar startte in navolging van het succes van het TTC Zuid-Holland dressuur, de eerste groep springtalenten in het TTC-programma. Voor een aantal talenten heeft het trainingsprogramma een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van hun sportieve prestaties. Zo hebben Stephanie Troost en haar pony Troy en Anne van der Eijk met Bouly van het Heerenhuys, beiden aan het begin van het seizoen op L-niveau, zich razendsnel ontwikkeld en starten nu op Z-niveau. Denize van der Poel heeft afgelopen seizoen ook meerdere paarden en pony’s succesvol in de sport uitgebracht.

Persbericht

Reacties