Scott Brash voor derde jaar aan kop van wereldranglijst

Scott Brash voor derde jaar aan kop van wereldranglijst

0 98

Het is de derde keer op rij dat Scott Brash aan het begin van het jaar de wereldranglijst aanvoert. Net als in 2014 en 2015 start hij 2016 als de nummer één van de Longines FEI Ranking, die de resultaten van het hele jaar 2015 bestrijkt.
Simon Delestre staat tweede; hij steeg twee plaatsen, ten koste van Kent Farrington (USA) en Penelope Leprovost (Frankrijk), die nu op drie en zes staan. Beezie Madden (USA) en de Belg Gregory Wathelet zien we terug op de vierde en vijfde positie; ook Wathelet verbeterde zich met twee plaatsen. Penelope Leprovost (Frankrijk) en Bertram Allen (Ierland) zakken een plek. McLain is de derde Amerikaan in de top tien; hij blijft op acht. Christian Ahlmann blijft constant op negen en laat landgenoten Daniel Deusser en Ludger Beerbaum achter zich.

De hoogstgeplaatste Nederlandse ruiters zijn Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders. Zij staan net als vorige maand op 19 en 20. Jur Vrieling is de derde oranje vertegenwoordiger; hij zakte een plaatsje naar 47. Gerco Schröder vinden we op 52 (was 40), terwijl Marc Houtzager zijn punten meepakte de afgelopen maand en steeg van 69 naar 63. Wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam staat op de wereldranglijst op 77. Leopold van Asten (84), Gert Jan Bruggink (89), Henk van de Pol (90) en Willem Greve (98) bevinden zich ook in de top 100.

FEI-ranking 1-1-2015 t/m 31-12-2015

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties