Aken: Schröder net naast zege in Rolex Grand Prix

Aken: Schröder net naast zege in Rolex Grand Prix

0 389

Een balk.. dat was het verschil vandaag tussen 330.000 euro of 10.000 euro krijgen. Het overkwam Gerco Schröder vanmiddag tijdens de Rolex Grand Prix in Aken. De 5* wedstrijd werd verreden over twee rondes en in de eerste ronde had Schröder alleen een tijdfout op zijn naam gekregen. Met de snelste tijd had de ruiter in het zadel van Glock´s Cognac Champblanc N.O.P. (v. Clearway) de beste troef in handen. In de tweede ronde leek hij dan ook op de goede koers te liggen, ware het niet dat laatste lijn roet in het eten gooide. Het was daar waar de gewraakte balk naar beneden kwam en zorgde voor een tuimeling in het klassement. Schröder dook naar een 12de plaats met zijn 78.03 seconden op de teller. Ook Martin Fuchs (Zwiterland) lag met slechts één tijdfout in de eerste ronde op koers, maar zijn Clooney (v. Cornet Obelensky) had er overduidelijk geen zin meer in in ronde tweede. Na een weigering dook Fuchs naar plaats 16.

Het was uiteindelijk Philipp Weishaupt die in eigen land het best uit de bus kwam. Ook hij had in ronde één een tijdfout (twee stuks), maar bleef in ronde twee wel foutloos. Weishaupt werd in het zadel van de hengst LB Convall  (v. Colman) eerste met 74.81 seconden. De Brit Scott Brash pakte de tweede plaats. Hij kreeg met de merrie Ursula XII (v. Ahorn) vier fout (eerste ronde) en zette de klok stil op 70.28 seconden. Spanjaard Sergio Alvarez Moya wist derde te worden. De schimmelhengst Carlo (v. Contender) kwam met vier fout totaal met 70.69 seconden over de finishlijn. Duitser Marcus Ehning werd vierde met de vos Pret A Tout (v.  Hiram Chambertin). De Canadese Tiffany Foster pakte de vijfde plaats. Zowel Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten wisten de balken in de eerste ronde zodanig niet boven te houden dat ze in de tweede ronde helemaal niet meer van start hoefde te komen.

Een schrale troost voor de ruiters is dat zij vandaag officieel zijn voorgesteld als het springteam dat naar de Olympische Spelen zal gaan. Het nieuws was echter al ietsje eerder uitgelekt.

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties