Schröder wint GP Stockholm

Schröder wint GP Stockholm

0 12

Gerco Schröder en de tienjarige Callahan (foto, v. Contendro I) boekten vanochtend winst in de Grote Prijs over 1.55m in Stockholm. De combinatie was de enige die de lei geheel schoon hield in deze wedstrijd. Angelica Augustsson (Zweden) eindigde met Mic Mac du Tillard (v. Cruising) op de tweede plaats, voor Fransman Kevin Staut en Quismy des Vaux HDC (v. Dollar de la Pierre). Ben Maher (Engeland) en Tripple X III (v. Namelus R) waren goed voor de vierde plaats, voor Christian Ahlmann (Duitsland) en Asca Z (v. Askari).

Mooiste resultaat Callahan

Schröder was vanzelfsprekend te spreken over zijn prestatie, die hij tegelijkertijd als verrassend betitelde. ‘We waren met negen foutlozen in het basisparcours en ik moest al vrij vroeg van start in de barrage. Omdat Callahan scherp genoeg was, besloot ik niet alle risico’s te nemen. Ik heb mijn eigen ronde gereden en dat bleek op het eind voldoende. Vooral de dubbelsprong uit de wending bleek veel problemen op te leveren. Daar werd slecht op gesprongen.’
Naast zijn mooiste zege tot nu toe met Callahan, beleefde Schröder een dag eerder een teleurstellend resultaat in de Top Tien Finale, waar hij tiende en laatste werd met Castelino van Helle (v. Cassini I). ‘Het was niet zijn wedstrijd. Hij was aan het spelen en wat bokkerig in de eerste ronde en in de tweede ronde kreeg ik ook nog twee fouten’, aldus Schröder, die vandaag het laatst lachte en er met de hoofdprijs, een bolide van het merk Volkswagen vandoor ging. (foto: Remco Veurink)

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties