Schröder met Amarillo naar GCT finale

Schröder met Amarillo naar GCT finale

0 58

Komende zaterdag staat in Doha, de hoofdstad van Qatar, de laatste wedstrijd  van de Longines Global Champions Tour van het seizoen op het programma, waarin voor Nederland Gerco Schröder en Jur Vrieling van start zullen gaan.

Gerco Schröder (foto) doet een beroep op de negenjarige Amarillo (v. Indoctro) en Jur Vrieling neemt Flash Dance van de Kalevallei (v. Kashmir van Schuttershof) en VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) mee. Jur Vrieling zal hierdoor een dag later het hoofdnummer van Jumping Indoor Maastricht echter niet missen. Daar verschijnt hij zondagmiddag aan de start met Zavall VDL (v. Casall ASK). Gisteren liet Maikel van der Vleuten nog aan Hoefslag weten dat hij wegens een gewijzigde planning afziet van deelname in Doha.

Het gaat om veel geld in Doha, want in totaal staat er in het hippisch centrum Al Shaqab een met 1.7 miljoen euro gevulde prijzenpot op de ruiters te wachten. De Grote Prijs die op zaterdag 15 november wordt verreden is gedoteerd met 450.000 euro, waarvan 150.000,- euro voor de winnaar. Daarnaast is er nog de bonus van 1 miljoen euro die verdeeld zal worden tussen de ruiters die de competitie als beste af zullen sluiten. Voor de winnaar is dat bijna 300.00,- euro.

KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties