Schröder en Smolders naar GCT Estoril

Schröder en Smolders naar GCT Estoril

0 19

Estoril is de volgende locatie waar de Longines Global Champions Tour neerstrijkt. Het is de achtste achtereenvolgende keer dat het park aan de Portugese kustplaats twee dagen lang wordt omgetoverd tot een springpiste. Estoril is een gerenommeerde bestemming voor zeilers, golfers, tennissers en motorsporters van wereldformaat. Ook voor de topnamen in de paardensport loopt het publiek graag warm.

Niet de minste ruiters strijken neer in Portugal op 5 en 6 juli. Zo laat Nick Skelton zich zien na zijn fenomenale winst in Aken, samen met landgenoten Michael Whitaker, Ben Maher en William Funnell, die de laatste wedstrijden steeds bovenaan eindigde. Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Meredith Michaels-Beerbaum en Philipp Weishaupt starten voor Duitsland. Voor eigen land is Luciana Diniz van de partij en zoals altijd vinden we Edwina Tops-Alexander terug op de startlijst voor Australië. Ludo Philippaerts vertegenwoordigt België en voor ons eigen land vertrekken Gerco Schröder en Harrie Smolders (op de foto met Walnut de Muze) naar het zuiden.

Na zes van de dertien wedstrijden staat Laura Kraut bovenaan met 132 punten. Christian Ahlmann en Edwina Tops-Alexander volgen op enige afstand, met daarna William Funnell en Luciana Diniz.

Naast de uitzendingen op GCT Live is de Grand Prix van Estoril op zaterdagavond vanaf 23 uur te zien op Eurosport.

Startlijst Global Champions Tour Estoril

Ranking Global Champions Tour tot nu toe

Hoefslag/Global Champions Tour

Reacties