Schorsing Zweedse springruiter Douglas Lindelöw opgeheven

Schorsing Zweedse springruiter Douglas Lindelöw opgeheven

0 132

Het Zweedse disciplinaire comité van de nationale hippische bond heeft besloten om de wedstrijdschorsing van Douglas Lindelöw op te heffen. Dit laten zij vanmiddag middels een persbericht weten.

Nog geen maand geleden kreeg Lindelöw een schorsing van twee maanden opgelegd omdat hij een van zijn zevenjarige paarden voor, tijdens en na een 1.30m-rubriek te hard zou hebben aangepakt.  Tijdens de wedstrijd in Helsingborg zou de ruiter volgens de steward agressief gereden hebben. De dierenarts was bovendien van mening dat Lindelöw met sporen reed die niet aan de regels voldoen. De ruiter had totaal geen weet van wat er speelde tijdens de wedstrijd, tot op het moment dat hem ‘s avonds telefonisch werd meegedeeld dat hij een gele kaart kreeg. De ruiter zou zich ‘ongepast gedragen hebben ten aanzien van zijn paard’, ongeoorloofde sporen en een zweep die langer is dan de toegestane 75 cm gebruikt hebben. Dat laatste geeft Lindelöw overigens wel toe. Op FEI-wedstrijden is een zweep met die lengte immers wel geoorloofd.

De Zweed ging tegen het besluit in beroep en met succes, zo blijkt vandaag. Toch is daarmee het ontij nog niet gekeerd voor Douglas. Momenteel levert het eigendom van toppaard Casello eveneens problemen op. Een mede-eigenaar wil de twaalfjarige ruin verkopen en is inmiddels naar de rechtbank gestapt om dit te kunnen afdwingen. Lindelöw is echter van mening dat hij met Casello kans maakt op een teamplaats voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en verzet zich tegen de keus van de mede-eigenaar.

Bron: Hoefslag/persbericht

Foto: Remco Veurink

Reacties