Schorsing Olympisch kampioen Nino des Buissonnets blijft intact

Schorsing Olympisch kampioen Nino des Buissonnets blijft intact

0 271

De FEI zal de schorsingen van de drie Zwitserse springpaarden Nino des Buissonnets, Nasa en Charivari KG niet vroegtijdig opheffen. De dieren kregen op 20 juli een schorsing van twee maanden opgelegd nadat zij positief werden getest voor verboden middelen. Olympisch kampioenen Steve Guerdat en Nino des Buissonnets kwamen op 17 mei jongstleden aan start in La Baule, waar het dier positief werd bevonden voor de verboden substanties Codeïne en Oripavine. Daarnaast werd ook de gecontroleerde stof Morfine aangetroffen in het bloed. Guerdat bracht tevens Nasa aan start en ook dit paard werd positief bevonden voor Codeïne en Morfine. Young Rider amazone Alessandra Bichsel zag haar paard Charivari KG in Deauville (8 mei 2015) eveneens getest worden op Codeïne, Oripavine en Morphine.

De ruiters en paarden kregen per direct een wedstrijdverbod opgelegd, maar beide atleten gingen hier onmiddellijk tegen in beroep. Het FEI Tribunaal gaf gedeeltelijk verhoor aan de verzoeken. De ruiters mogen sinds 27 juli weer op wedstrijd, maar de schorsingen voor de paarden blijft intact. Het is nog onbekend wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld. Volgens Guerdat is er een reeële kans dat voedselbesmetting de oorzaak is van de positieve dopingtest.

Geen Guerdat of Schwizer naar EK springen

Ondertussen maakte de Zwitserse bondscoach vandaag het team voor het EK springen (19 t/m 23 augustus) bekend. Zoals al werd aangenomen maken zowel Guerdat als Pius Schwizer, die afgelopen maand zijn toppaarden zag vertrekken, geen deel uit van het kwartet dat zal strijden om zowel de medailles als het felbegeerde startbewijs voor de Olympische Spelen van 2016.

Het Zwitserse team bestaat uit:

Romain Duguet – Quorida de Treho
Paul Estermann – Eclipse
Martin Fuchs – Clooney
Niklaus Rutschi – Windsor
Janika Sprunger – Bonne Chance

Bron: Hoefslag/FEI

Foto: Remco Veurink

Reacties