*Video* Sanne Thijssen wint Grote Prijs voor uitzinnige Duitse menigte

*Video* Sanne Thijssen wint Grote Prijs voor uitzinnige Duitse menigte

0 5218

Sanne Thijssen en haar Con Quidam RB wonnen vanmiddag voor een uitzinnige Duitse menigte de 1,60m-Grote Prijs van Dortmund. ‘Abnormaal’, reageert Sanne emotioneel als de omroeper haar om een reactie vraagt.

Drie Nederlanders in barrage

Zes combinaties, waarvan maar liefst drie Nederlanders, plaatsten zich voor de barrage van de Grote Prijs. Robert Vos met Carat liet een balk in het zand ploffen en werden uiteindelijk zesde.  De 18-jarige Sanne en de elfjarige Quinar-zoon kwamen als voorlaatste de ring binnen.

Publiek

Het publiek begon al te juichen voor ze aan haar barrageparcours begon en dat leek haar vleugels te geven.  Sanne reed ervoor en Con Quidam vocht met haar mee. De Ier Denis Lynch was voor haar met Van Helsing de enige die het barrageparcours foutloos had afgelegd en ook Thijssen liet alle balken liggen.  Bovendien was ze bijna 3,5 seconden sneller. ‘De hindernissen waren super hoog. Maar het publiek schreeuwde en dat was zo mooi. En Con Quidam is zo fantastisch. Hij doet echt alles voor me. We zijn ook al zo lang een combinatie’

Het publiek was duidelijk gecharmeerd van de kleine, jonge amazone die haar hengst op een heel normaal trensje het parcours rond stuurde.

Na Sanne Thijssen kwam Frank Schuttert nog in de ring met Chianti’s Champion. Hij ging minder snel van start en liet onderweg ook nog een balk uit de lepels rollen. Hij werd vijfde.

Voor Sanne is dit de eerste 4*-zege uit haar carrière. Met nog niet zo lang haar rijbewijs in haar zak, won ze bovendien de sleutels van een gloednieuwe auto.

Video: Bekijk hier de winnende barragerit »

Uitslag »

Foto: Remco Veurink

Reacties