Sandro Boy ter dekking in Frankrijk

Sandro Boy ter dekking in Frankrijk

Sandro Boy
Sandro Boy, de vader van veilingtopper Fascination (foto: Béligneux le Haras)

De 23-jarige Oldenburger hengst Sandro Boy, die met Marcus Ehning grote triomfen vierde, komt dit dekseizoen ter beschikking via Béligneux le Haras, op locatie Haras de Chatenay in Servas. De hengst sprong in zijn loopbaan ruim 1,2 miljoen euro bij elkaar en won bijvoorbeeld de wereldbekerwedstrijd in Kuala Lumpur en de Grote Prijzen van München (2010) en  van Frankfurt (2008). Bovendien waren er tweede plaatsen in de wereldbekerwedstrijden van Bordeaux (2010) en Den Bosch (2009). In 2011 nam de zoon van Sandro uit een moeder van Grannus afscheid van de sport.

Sandro Boy was meteen vanaf zijn goedkeuring populair bij de fokkers, met zijn mooie type en prachtige springmanieren, maar vanwege zijn sportcarrière was hij beperkt beschikbaar. Zijn nakomelingen laten en lieten echter van zich spreken. Dochter Sabrina won bijvoorbeeld de Grote Prijzen van Parijs, Bordeaux en Londen; Fantomas de Muze won in 2014 de Sires of the World met Karline de Brabander. De donkerbruine hengst is voor belangrijke stamboeken goedgekeurd, waaronder het Hannoveraner en Holsteiner Verband, Zangersheide en Selle Français. Hij bracht tot nu toe negen goedgekeurde zonen, waarvan Saccor, Sandro Boy Junior en Sandro Man de L op 1.50m-niveau sprongen.

Naast Sandro Boy zijn via Béligneux tophengsten als Cornado NRW, Coupe de Coeur,
Chaman, Goldfever, Plot Blue, Quasimodo vd Molenreef, Tinka’s Boy, Toulon en Verdi beschikbaar voor de Franse fokkerij, meestal in samenwerking met grote stations zoals dat van Paul Schockemöhle. Een paar jaar geleden betrok KWPN-hengst Kigali (ex Albert Zoer en Dressuurstal Van Baalen) een stal in een van de vestigingen van Béligneux. Ook Asti
Spumante ‘woont’ tegenwoordig in Frankrijk.

Grandprix-Replay/Hoefslag

Foto: Béligneux le Haras

Reacties