Samenwerking Aken en Calgary

Samenwerking Aken en Calgary

Volgens berichten in de wandelgangen van Gothenburg is er een samenwerking tussen de concoursen van CHIO Aken (foto logo) en Spruce Meadows Calgary op komst, waarbij tevens een (flinke) opwaardering van het prijzengeld zal plaatsvinden. Zo wordt bijvoorbeeld gesproken over één miljoen euro prijzengeld voor alleen al de Grote Prijs van Aken. Beide traditionele topconcoursen zouden hiermee ook tegengewicht geven aan de ontwikkelingen op allerlei concoursen wereldwijd.
Rolex speelt hier als sponsor een essentiële rol in en precieze details worden vanmiddag naar buiten gebracht tijdens een door dit horlogemerk speciaal belegde bijeenkomst. Rolex zal in Zweden afscheid nemen als hoofdsponsor van de wereldbeker springen, maar volgens een woordvoerder van de Zwitsers wordt het allesbehalve een afscheid van Rolex in de paardensport.

De FEI besloot enkele maanden geleden het ene horlogemerk in te ruilen voor het andere en een langjarig sponsorcontract af te sluiten met Longines voor onder andere de wereldbekercyclus, de tijdwaarneming en de wereldranglijst springen.

Bron: Hoefslag

Reacties