Salzburg: Gert-Jan Bruggink wint Championat *video*

Salzburg: Gert-Jan Bruggink wint Championat *video*

0 335

Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag het Championat van Salzburg op naam. De voormalig Nederlands kampioen stuurde in een razendsnelle tijd van 42.25 seconden zijn veertienjarige Lux nakomeling MCB Ulke naar de winst in het 1.55m parcours. Daarmee bleef hij ruimschoots voor op de overige acht barrageruiters en verdiende uiteindelijk een gloednieuwe auto.

Slechts twee combinaties wisten de finaleronde foutloos te voltooien. Naast Bruggink tekende ook de Duitse topamazone Meredith Michaels-Beerbaum voor een errorvrije rit. Haar negenjarige Comanche (v. Coupe de Coeur) mist echter de nodige ervaring, waardoor Michaels-Beerbaum niet het onderste uit de kan kon halen. Met 43.72 seconden was er voor hen dan ook een fraaie tweede plaats. Paul Estermann (Zwitserland) en Lord Pepsi (v. Lord Pezi) finishten met vier strafpunten op de derde plaats, voor Yuri Mansur (Brazilië) en de voorheen door Bart Bles gereden Babylotte (v. Dollar du Murier). Clarissa Crotta en Conte Bellini (v. Cornet Obolensky) maakten de top vijf compleet.

Ook Robert Vos en Interline H (v. Indoctro) kwamen aan start in de barrage, maar met acht strafpunten was er voor hen uiteindelijk een achtste plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Reacties