RTL Publieksprijs voor springruiters

RTL Publieksprijs voor springruiters

0 54

Als de publieksverkiezing op RTL Nieuws een voorbode is voor de uitslag van de NOC*NSF Sporters van het Jaar-verkiezing vanavond op het Sportgala dan komt de paardensport er niet zo gek vanaf. Al kan Jeroen Dubbeldam niet op tegen Arjen Robben en wint Rixt van der Horst het niet van Bibi Merkel, toch vinden de 17.420 kiezers de gouden springruiters het team van het jaar, net voor het Nederlands elftal.

Het leek er lang op dat het Nederlands voetbalteam als winnaar uit de bus zou komen, maar de springploeg kende een inhaalrace na een goede lobby van de ruitersport. Op verschillende paardensportforums, waaronder dat van de Hoefslag, werd een oproep geplaatst om op de springruiters te stemmen. Daardoor haalden ze op het nippertje de mannen van Louis van Gaal in. Met 30 procent van de stemmen bleven Maikel, Gerco, Jur en Jeroen de oranje voetballers voor met slechts 273 stemmen.
Beste coach is volgens het publiek Louis van Gaal, op afstand gevolgd door Rob Ehrens en Gerard Kemkers.

Vanavond bepaalt een vakjury wie de sportman, sportvrouw, sportploeg, coach, paralympische en sporttalent van het jaar worden. RTL Nieuws liet de mensen thuis bepalen wie volgens hen de beste sporters waren.

RTL Nieuws/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties