Rondje Grote Prijzen

Rondje Grote Prijzen

0 199

De tweesterren Grote Prijs van de Costa del Sol Tour in Mijas viel vanmiddag in handen van Santiago Nunez Riva. Voor eigen publiek finishte de Spanjaard met zijn Nederlands gefokte Vidar (v. Concorde) in 36.61 seconden. Dit bleek de snelste tijd in de twaalf deelnemers tellende barrage, want de Zwitserse Morgane Dassio finishte met Massimina (v. Dohitzun Guernica) in 37.79 seconden op de tweede plaats. Routinier Peter Charles (Engeland) was met Stapleton Mist (v. Cascane) goed voor de derde plaats, voor landgenoot Robert Smith en Bavi (v. Baloubet du Rouet). Diego Perez-Bilbao en Lordanos Junior (v. Lordanos) maakten de top vijf compleet.
Doron Kuipers en de Gerlinus-nazaat Zucces ontvingen vier strafpunten in het basisparcours. Met de achttiende plaats noteerden zij het beste Nederlandse resultaat.

Klik hier voor uitslagen.

Grote Prijs van Vejer de la Frontera

Het hoofdnummer van de Sunshine Tour was deze week voor de Zwitserse Janika Sprunger. Samen met Aris CMS (v. Nassau) noteerde de amazone een eindtijd van 56.14 seconden in de slechts vier deelnemers tellende barrage. Alleen Sprunger wist in de eindronde de lei schoon te houden, want de Britse Yazmin Pinchen en Van de Vivaldi (v. Vivaldi van de Kampel) waren met twee strafpunten goed voor de tweede plaats. Landgenote Holly Gillott volgde met Dougie Douglas op de derde plaats. De Nederlandse combinaties speelden in deze rubriek geen rol van betekenis. Suus Kuyten en Billy King waren met acht strafpunten en de 29ste plaats nog goed voor het beste resultaat.

1.45m

In het 1.45m mocht Frank Schuttert het podium beklimmen. Door zijn Arc de Triomphe (v. Triomphe de Muze) naar 57.9 seconden de sturen, finishte hij op de tweede plaats achter de Brit Guy Williams, met Caspar de Muze, eveneens een Triomphe de Muze-nazaat. Abbe Burchmore-Earnes finishte met wilandri E op de derde plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Grote Prijs van Vilamoura

In het Portugese Vilamoura mocht Adeline Hecart (Frankrijk) als eerste opstellen in de tweesterren 1.45m Grote Prijs. Door haar elfjarige merrie Question d’Orval (v. Rosire) in 43.66 seconden rond te sturen in de acht combinaties tellende barrage, bleef ze ruimschoots voor op landgenoot Cedric Angot, met Saxo de la Cour in 47.59 seconden goed voor de tweede prijs. Italiaan Antonio Alfonso finishte met Redskin de Riverland op drie, terwijl Sanne Thijssen en Con Quidam RB als beste oranjeresultaat net buiten het podium bleven. Mario Wilson Fernandes (Portugal) en Zurito mochten de vijfde plaats in ontvangst nemen.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties