Rondje Grote Prijzen (week 41)

Rondje Grote Prijzen (week 41)

0 298

Twee Nederlands finishten vanmiddag in de top vijf van de tweesterren 1.50m Grote Prijs van Riesenbeck. Op het fraaie nieuwe complex wist Maikel van der Vleuten zijn negenjarige VDL Groep Quatro (v. Quaprice) naar een eindtijd van 36.45 seconden te sturen. Dit leverde hen een prima derde plek op. Ook Ben Schröder bereikte met zijn Complemento (v. Contender) de zes deelnemers tellende barrage. Hij bleef eveneens foutloos en mocht zich met 36.80 strafpunten achter zijn landgenoot scharen.

De overwinning viel in handen van de Amerikaanse Chloe Reid. Zij liet de achtjarige Darco-nakomeling Codarco in 35.22 seconden als snelste door de finish galopperen. Henrik von Eckermann (Zweden) en Sansibar (v. Stakkato Gold) eisten met minimaal verschil de tweede plaats op (35.23 seconden). Jeroen Dubbeldam en Classic Man V (v. Cornet Obolensky) noteerden in de basisomloop één strafpunt wegens tijdsoverschrijding. Daarmee bleven zij steken op de zevende plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Kiel

De driesterren 1.55m Grote Prijs van Sleeswijk-Holstein in Kiel kende zondag een winnaar uit eigen land. Hans-Thorben Rüder en de zestienjarige Holsteiner merrie Orlanda (v. Julio Mariner) noteerden in 32.53 seconden de snelste tijd van de zestien deelnemers tellende barrage. Douglas Lindelöw (Zweden) en Talina (v. Matterhorn) kwamen het dichtste in de buurt van deze prestatie. Met 33.19 seconden waren zij goed voor de tweede plaats. Sören Pedersen (Denemarken) en Tailormade Chaloubet (v. Chacco-Blue) namen genoegen met de derde prijs.

De Nederlandse combinaties speelden in deze wedstrijd geen rol van betekenis. Albert Zoer en Gigolo waren met vier strafpunten in de basisronde goed voor de negentiende plaats, terwijl Robert Vos en Interline H (v. Indoctro) aansloten op de 21ste positie. Gert-Jan Bruggink en Vampire (v. Marome NW) vulden de 22ste plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Vilamoura

De tweesterren Grote Prijs van Vilamoura (Portugal) werd een prooi voor Marlon Modolo Zanotelli. Samen met zijn Sea Coast Ferly (v. Calato) voltooide de Braziliaan in 44.53 seconden de acht deelnemers tellende barrage over 1.45m. Daarmee bleef hij anderhalve seconden voor op Martin Dinesen Neergaard (Denemarken) en Woulon L (v. Toulon). Luca Maria Moneta (Italië) mocht met Herold N opstellen voor de derde prijs, terwijl Darragh Kenny en Picolo met vier strafpunten aansloten op de vierde plaats. Luis Sabino Gonaalves en Goran van den Ossezak maakten voor eigen publiek de top vijf compleet.

Kim Bril en Baco boekten met drie strafpunten in de eerste omloop een 21ste plaats, terwijl Marc Houtzager en Sterrehof’s Ushi de 25ste plek bezetten. Jelmer Hoekstra en Bulavsko bleken goed voor de 32ste plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vergelijkbare artikelen

Reacties