Nederlanders op het podium

Nederlanders op het podium

0 32

Tijdens de Young Riders rubriek van het Dutch Youngster Festival in Wierden heeft Jesper Romp een tweede plaats behaald. In het zadel van Arizona mocht hij in 38.12 seconden als tweede opstellen. De winst was voor de onverslaanbare Giampiero Garofalo, die zijn Cipriano (v. Caretino) in een razendsnelle ronde naar 35.57 seconden wist te loodsen. Daarmee viel hij simpelweg niet meer in te halen. De Zweedse Ida Svensson was met Cabriolet (v. Camaro M) goed voor de derde plaats, voor Katia Caubo Sala (Spanje) en Canturada (v. Canturo). Teun Vestjens en Babblou (v. Cartano) vinden we terug op de vijfde plaats.

Nations Cup voor Junioren

In de Nations Cup voor junioren kwam het oranjekwartet van Roelof Bril tot een goede ex aequo tweede plaats. Kim Hoogenraat (Wishkarla), Veronique Morssink (Belina), Demi van Grunsven (San Serai) en Micky Morssinkhof (Camonyak) noteerden een totaal van acht strafpunten, evenals het Franse team. Duitsland toonde zich superieur door met vier strafpunten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Portugal mocht met twaalf strafpunten aansluiten op de vierde plaats.

Big Tour

In de Big Tour voor junioren stond er een volledig Nederlands podium. Megan Laseur en de dertienjarige Akribori dochter Arielle eisten met 37.08 seconden de overwinning op, voor Maud Roosendaal en Universo (v. Celano). Kim Hoogenraat sloot met Top Gun (v. Hamlet) aan op de derde plaats, gevolgd door Kim Bril en Warwich (v. Numero Uno) op de vierde plaats.

GPU25

In de Grote Prijs voor ruiters onder de 25 jaar heersten de Duitse combinaties. Frederick Troschke en Charis (v. Cordobes) legden na de drie deelnemers tellende barrage, met een snelle tijd van 38.36 seconden beslag op de eerste plaats. Dit deden zij voor landgenoten Kira Gremme en Filias Boy (v. Floresco), die met 41.26 seconden op de tweede plaats eindigden. Kirsten Rikkert hield de Nederlandse eer oog door haar Winde R.A.G. (v. Sheraton) naar de derde plaats te begeleiden.

 Klik hier voor uitslagen.

 

Foto: Remco Veurink

Reacties