‘De rijerij wint altijd!’

‘De rijerij wint altijd!’

0 49

Bondscoach Roelof Bril, opvolger van de zo jammerlijk overleden Sven Harmsen, vat het NK heel eenvoudig samen: ‘De mensen die het beste reden, staan nu bovenaan. De rijerij wint altijd!’ Het was namelijk niet het kampioenschap van de meest doorgewinterde combinaties. Young Rider kampioen Sjaak Sleiderink is dan wel geen eendagsvlieg, hij rijdt Zhivago (v. No Limit) nog maar anderhalve week! Junior kampioen Kevin Jochems is per 1 januari in dienst gekomen bij Piet Raijmakers en rijdt pas sinds die tijd Ma Cherie (v. Conello).

Sjaak Sleiderink stond op een bronzen klassering voor aanvang van de laatste finaleronde, waarin de balken echt hoog in de lepels lagen maar opnieuw reed hij technisch zeer sterk rond.  ‘Ik was er niet vanuit gegaan dat ik goud zou winnen’, lacht hij. Het was het ene balkje van Kirsten Rikkert met Sorrento (v. Kingston) en Charlotte Verhagen met Willemijn HL (v. Numero Uno) waardoor hij toch nog goud pakte.
En dat met een paard dat hij vorige week woensdag van trainer Jeroen Dubbeldam overnam. ‘Op woensdag zat ik er voor het eerst op, op donderdag reed ik dubbel nul in het 1.40m in Wierden. Het is een paard met veel kwaliteit. Hij is best wel moeilijk en heel gretig in de ring. Maar ik denk dat ik er bij de young riders een heel goed paard aan heb’, vertelt Sjaak over het paard van de Amerikaanse Abigail Wexner, bekend als sponsor van Beezie Madden.

Dennis van den Brink werkte zich met twee foutloze rondes, op één tijdfout na in de afsluitende rit, op naar het zilver met Wennemars (v. Karandasj). ‘Mijn derde medaille. Jammer dat ik op de tweede dag zelf een rijfout maakte, maar ik kwam hier voor het podium en dat is gelukt.’

Charlotte Verhagen, die vanochtend met twee paarden zicht had op goud en zilver, kreeg brons met Willemijn HL (v. Numero Uno). ‘Toch ben ik niet teleurgesteld. Ik was hier gekomen om me in de topdrie te rijden.’

Junioren

Misschien wel het meest indrukwekkende optreden was van junior Kevin Jochems (17), die als enige jeugdruiter niet één balk zag vallen. ‘Ma Cherie zou meegaan als tweede paard, maar mijn eerste paard raakte geblesseerd. Ik rijd haar altijd 1.30m en heb pas twee keer een 1.35m parcours mee gereden’, is de ruiter blij met de titel. Naast zijn fulltime baan bij Piet Raijmakers volgt hij één dag in de week een HBO deeltijdopleiding.

Vicky Helthuis werd bij de junioren zeer knap tweede met Chappeau (v. Niveau) en Lisa Nooren pakte het brons met Zigo (v. Lupicor).

Roelof Bril is als bondscoach weer een stuk wijzer geworden. ‘Als eerste moet ik een compliment maken aan de parcoursbouwer. Vanochtend was het technisch en in de laatste ronde was het echt hoog. De young riders vormen een sterke groep met goede kampioenschapspaarden, bij de junioren is het nog wat afwachten. Er zijn nieuwe jongens en meiden bij die zich er vooraan bijgereden hebben, maar ook ruiters die er nog wat in moeten groeien. Daar kan ik volgend jaar wat aan hebben. Over de invulling van de kaders heb ik nog geen duidelijkheid. Daar gaan we rustig over nadenken en dit gaat in overleg met Rob Ehrens die hier alle dagen heeft meegekeken. Interessant was dit kampioenschap wel.’ (auteur: Wendy Scholten)

Bron: Hoefslag

 

Reacties